Kinesiska legender: Mysteriet med drakarna

30 april, 2010 kl. 08:34 | Publicerat i Kina, Kinesisk kultur, Lustiga fenomen :-) | Lämna en kommentar
Etiketter: , ,

I väst har vi eldsprutande drakar i våra myter och legender, i öst ramlar de ner från himlen. Med denna berättelse om de ljusbärande kinesiska drakarna så önskar jag er alla en trevlig Valborg!

Mysteriet med drakarna

Epoch Times

Draken har satt en prägel på alla aspekter av den forntida kinesiska kulturen, och den har blivit en stark andlig symbol för det kinesiska folket. Existerar det verkligen drakar? I kinesiska historieböcker finns det många ögonvittnesskildringar om att drakar observerats, vilket gör det lockande att på nytt undersöka huruvida drakar faktiskt existerar.

I en berättelse från Qingdynastin sägs det: ”År 1503 e. Kr [Mingdynastin, under kejsare Hongzhis 16: e år vid makten] svävade fem drakar i skyn omkring fem kilometer norr om stadsporten till länet Ye i Henanprovinsen. Efter att ha varit en lång stund upp i höjden föll de till marken och kunde inte stiga upp igen.”

”Molnen samlades i skyn och havet började piskas upp. En grönklädd gudom steg ned från skyn och omringades omedelbart av de fallna drakarna. Ett ögonblick senare skingrades molnen och havet blev lugnt. De fem drakarna kunde fortfarande inte flyga iväg. I denna stund steg ytterligare en gudom ned, och drakarna kröp runt honom. Plötsligt blev himlen mörk. Tunga moln och tjock dimma dök upp på nytt. När himlen till slut blev klar var gudomarna och de fem drakarna borta.”

//… Flera händelser under det senaste århundradet har också ansetts vara observationer av drakar.

I augusti 1944 samlades hundratals människor från byn Chenjiayuanzi i Fuyulänet, söder om floden Songhuajiang, runt ett svart djur längs flodbanken. Ögonvittnet Yen Dianyuan sade att djuret var ungefär sju meter långt och såg ut som en ödla. Ansiktet var nästan likadant som på drakar i klassiska målningar, med sju eller åtta tjocka, hårda morrhår. Övre delen av kroppen var drygt en tredjedelsmeter i diameter. Djurets fyra tassar var djupt nere i sanden. Krokodilliknande fjäll täckte hela dess kropp.

Sommaren 1953 föll ett oidentifierat djur ner från himlen på en plats söder om Henanprovinsen. Enligt beskrivningar från några av ögonvittnena såg djuret ut som en jättelik haj. Stanken av förruttnelse drog till sig mängder av flugor. Om det var en haj borde den ha levt i havet. Varför föll den ner från himlen? Det här fallet kan ha ett samband med de historiska berättelserna om drakar som föll ner från himlen.

Den 4 augusti 2000 var det ett skyfall över byn Heishanzi i Kina, och efteråt täcktes byn av ett skikt av varm ånga. Plötsligt kom tunga moln ner från himlen och rullade ovanför marken. Folk i byn var väldigt rädda eftersom de aldrig hade sett den här typen av väder tidigare; de stannade inomhus med dörrar och fönster stängda.

En ung man gick ut för att se vad som pågick. Han befann sig snart utanför byn och överväldigades plötsligt vid synen av två drakliknande djur, ett svart och ett vitt, som låg på marken framför honom. Han såg att hornen, fjällen, tassarna och svansen på djuren var precis likadana som på de traditionella drakmålningarna, förutom att deras morrhår var kortare. Han vände sig om och sprang mot byn så fort han kunde och skrek: ”Kom och titta på drakarna, kom och titta på drakarna som har fallit ner från himlen!”

Nyheten spred sig snabbt över hela regionen. Polisen, tjänstemän och lärda människor begav sig till byn Heishanzi för att undersöka det hela. Polisen skingrade folksamlingen och lämnade kvar flera personer för att vakta djuren.

Senare fick en vindpust de mörka molnen att rulla upp och ner. När det var över hade det vita djuret försvunnit trots vakternas vakande ögon. Tjänstemännen kunde inte förklara försvinnandet, och de var lika frustrerade över det svarta djuret som fortfarande låg på marken.

En bonde sade: ”Jag har hört att något som detta hände för flera år sedan. Folk hällde vatten på drakarna för att få dem att återvända hem.” Han bad några unga bybor att hämta mattor och de satte upp ett skydd åt djuret. Sedan körde de vatten i skottkärror till platsen och hällde det på mattorna så att vatten droppade ner på djuret från mattorna. I december 2000 var djuret fortfarande vid liv.

När det blev mörkt på himlen i staden Wusong i Jilinprovinsen klockan 18.10 den 18 september 2000 syntes en stråle av underligt ljus på himlen i nordväst och den blev snart ljusare och mångfärgad. Sedan dök en drakliknande varelse upp. Dess mun, morrhår, tassar och fjäll kunde ses tydligt. Draken var synlig i mer än 20 minuter. Det starka ljuset dämpades till slut till mörkrött innan det sakta försvann.

Är drakar bara en fantasi i den andliga världen, eller existerar de fysiskt? Detta är fortfarande ett mysterium för oss idag.

Läs mer: Mysteriet med drakarna – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.