GMO-föda – vilket gissel för planeten och oss!

27 maj, 2010 kl. 11:37 | Publicerat i Kropp & Sinne, Mat, Miljöfrågor, Vetenskap | 3 kommentarer
Etiketter: ,

Skänker en tanke till de stackars försöksdjur som fått lida i dessa undersökningar, bara för att vi människor inte är så intelligenta utan måste utföra dessa hemska experiment på dem. Helt absurda experiment med naturen som går ut på att människan ska ta kontroll över och få ut maximal vinst av den.

Och varför ska människan skapa genmanipulerad gröda? Hur började det? Jo, växterna kunde inte klara de ogräsbekämpande kemikalierna, så då började det forskas på hur att manipulera dem så att de kunde klara av gifterna! Och vilka stod bakom? De företag som tillverkade besprutningsmedlen så klart.

Tyvärr kommer det bara att slå tillbaka. Läs i artikeln nedan vad detta manipulerande skapar för resultat.

Och dessa försöksdjur svälter sig hellre nästan till döds än äter denna genmanipulerade föda! Tänk om vi människor kunde ha en sådan översinnlig förmåga att veta vad som är rätt och fel…

Bevis för faran av GM-föda!

Dr. Mercola

Ett av de mest uppenbara tecknen på faran med GMO-livsmedel är att nästan varje djurart som erbjuds GMO-livsmedel vid sidan av icke-GMO-livsmedel kommer att undvika GMO-en. Många gånger avstår de från GMO intill svältgränsen, eftersom de har en intuitiv känsla för faran av denna mat.

Snälla lyssna på intervjun med Jeffery! Dela med av den till dina vänner och familj som ännu inte är övertygade om farorna med GMO-livsmedel.

Om du får mer tid med dem kan du ta upp sterilitets-argumenten som blir allt starkare genom nya forskningsresultat. Du kanske har läst förut att genetiskt modifierade livsmedel kan orsaka sterilitet i kommande generationer, men den senaste forskningen från Ryssland ger nu chockerande bekräftelse

Denna studie, som genomfördes av den ryska motsvarigheten till amerikanska National Association for Gensäkerhet, har ännu inte publicerats, men resultaten har nyligen tillkännagivits. Det förväntas att detaljerna kommer att offentliggöras senare i sommar.

Ryska forskare finner att tredje generationen av hamstrar blir sterila av GM Soya!

Denna nya information ger oss ytterligare en hälsorisk, och en bekräftelse på tidigare problem i samband med fertilitet, födelsevikt hos barn, och spädbarnsdödlighet.

I denna utfodringsstudie användes hamstrar, ett djur som inte tidigare har förekommit i GMO-säkerhetsstudier: En grupp hamstrar fick en normal kost utan någon soja alls, en annan grupp fick icke-GMO-soja, en tredje åt GM soja, och en fjärde grupp åt en ännu större mängd på GM soja än den tredje.

Hamstrarna och deras avkomma matades respektive kost under en period av två år. Man använde samma genetiskt modifierade (GM) soja som produceras på över 90 procent av soja arealen i USA. Under perioden kunde forskarna utvärdera tre generationer hamstrar.

//…

Missbildningar

I GM-soja matade grupper fann de också en ovanligt hög förekomst av en annars mycket sällsynt fenomen – hår växer inuti djurens munnar.
Smith säger: ”… Det är en mycket sällsynt företeelse, men han [studie författare hade dr Surov] aldrig i sitt liv sett mer hår i munnen av hamster än med dessa hamstrar.”

Som du kanske vet släpptes genetiskt modifierade grödor inte ut förrän 1996, som börjar med GM soja, majs och bomull. Modifierade raps kom ett år senare. Kom ihåg att människor har mycket längre livslängd än råttor och att GMO-livsmedel endast infördes 1996. Detta är mindre än en generation.

Så vi är fortfarande långt ifrån att se den fulla effekten av dessa potentiella förgreningar i människor, eftersom vi bara är cirka 15 år in i den. Men om effekterna liknar dem på många typer av djur, kan vi vänta oss sterilitet i stor skala när våra barnbarnsbarn växa upp och börja försöka att skaffa barn …

Att USA är helt ovilligt att tillämpa försiktighetsprincipen när det gäller genmodifierade livsmedel är obegripligt mot bakgrund av slutsatserna som vi redan har från djurstudier .

Dessutom har ungefär 800 genetiskt modifierade livsmedel ansökningar lämnats in till USDA, men inte en enda miljökonsekvensbeskrivning har utarbetats. Så inte bara ignoreras människors hälsa, utan hela ekosystemet är i fara.

Översättning från engelska till svenska samt viss bearbetning : AJ

Orginalartikel: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/05/22/jeffrey-smith-interview-april-24.aspx

Läs mer: Bevis för faran av GM-föda! – Alternativjournalen

Information om GMO: http://www.greenpeace.org/sweden/kampanjer/gmo/fraagor-och-svar-om-gmo

http://www.mjv.se/var-verksamhet/jordbruk-och-genteknik

http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/jordbruk-och-mat/genteknik/

Annonser

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Det gäller ju att äta så mycket som möjligt av ortomolekylär föda = artegen föda = riktig mat med ”rätt” mängd (det är individuellt) av animaliskt fett mm – samt framförallt skippa kolhydraterna (potatis och rotfrukter, ris, all slags pasta och bröd, gröt osv. Grönsaker ovan jord är OK – men undvik frukt !), sockret och GMO-föda (bl a potatis och majs odlas i Sverige) – för att undvika att drabbas av bl a t ex åldersdiabetes (diabetes typ 2), hjärtproblem, cancer, övervikt mm – och ej minst för att må bättre och bättre dag för dag allmänt sett – som jag ser det.

    Ingående i sak om vad jag grundar det på HÄR.

    I o f s så kan jag ha fel i detta – men det kan jag ej föreställa mig att jag har.

    • 🙂 Ja det här med vilken kost man äter är ju i allra högsta grad individuellt… Själv tror jag inte på att en kosttyp passar alla… Men en sak vet jag, skippa GMO! För din, vår och planetens skull…

      • Jo… – Kristina – ett vällovligt tips – avseende mänsklighetens fortbestånd som ras. Jorden Terra som sådan – klarar sig nog ypperligt bra i vilket fall som – som jag ser det.


"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.