Prata inte med utomjordingar varnar Stephen Hawking

26 augusti, 2010 kl. 09:59 | Publicerat i Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter: ,

Och jag skulle vilja säga detsamma… Det bästa är att hålla sig borta från dem då vissa av dem ser människor mer som något att experimentera med, med tanke på alla rapporter om att bli bortförd där samstämmiga uppgifter från offer för detta berättat om dessa experiment.

Det finns säkert flera olika ”raser” av utomjordingar som ser olika ut. Och där en del av dem har utvecklat kärlekskapaciteten till högre nivåer men frågan är om just dessa är så intresserade av denna planet? Och denna befolkning som lever här?

Många här på planeten Jorden tror att vi är ensamma om att vara levande varelser på en planet i ett ofantligt universum. Och tror heller inte på en tanke om att andra utvecklat andra utvecklingsvägar och därmed tekniska lösningar genom att ha kunskap om annan sorts materia i universum. De tror att konflikter måste lösas med kamp och erövran. De tror på våldets makt i olika former. Psykisk eller fysisk. De tror inte på en högre verklighet för de kan inte se den. Så är det att leva i denna illusion av att materian är den enda verklighet som finns.

Men vetenskapsmän som studerar verkligheten på djupare nivåer upptäcker oftast något annat. Strängfysikerna ser att det finns flera parallella universa. Om man bara vågar sträcka sin tanke lite längre kanske en ny verklighet öppnar sig? För det är min världsbild som bestämmer min verklighet. Och det är min attityd som bestämmer hur jag hanterar och uppfattar denna verklighet.

Vilken världbild och attityd väljer vi att ha? För dessa är ett val vi gjort någon gång, baserat på bilder av något vi fått från vår omgivning genom hela vår uppväxt och vårt liv och som skapat föreställningar. Dessa föreställningar är sedan utgångspunkt för hur vi väljer att tolka erfarenheter och bestämmer de ”sanningar” som vårt liv sedan styrs av.

Vad är sanningen? Finns det flera sanningar beroende på den vi är och vad vi är mogna att ta till oss och se? Beroende på hur mycket osjälvisk kärleksförmåga och medkänsla vi förmår ha till vår omgivning? Och den planet som föder oss? Och beroende på hur öppet sinne vi har och om vi har förmågan att se in i andra världar?

– Befolkningen och vår användning av begränsade tillgångar på jorden ökar lavinartat samtidigt som vår tekniska förmåga att förändra miljön till det bättre eller sämre ökar, säger Stephen Hawking till sajten Big Think.
Tillsammans med människans själviskhet och aggressiva instinkter väntas katastrof, menar Hawking. (Expressen)

Hawking is worried about the way humans are eating up finite resources and commented that our genetic code ”carries selfish and aggressive instincts,” which have helped humanity survive so often in times gone by. (cnet.news)

Hawking varnar för möte med utomjordingar – Dagens PS

Don’t talk to aliens, warns Stephen Hawking

Jonathan Leake

The aliens are out there and Earth had better watch out, at least according to Stephen Hawking. He has suggested that extraterrestrials are almost certain to exist — but that instead of seeking them out, humanity should be doing all it that can to avoid any contact.

The suggestions come in a new documentary series in which Hawking, one of the world’s leading scientists, will set out his latest thinking on some of the universe’s greatest mysteries.

Alien life, he will suggest, is almost certain to exist in many other parts of the universe: not just in planets, but perhaps in the centre of stars or even floating in interplanetary space.

Hawking’s logic on aliens is, for him, unusually simple. The universe, he points out, has 100 billion galaxies, each containing hundreds of millions of stars. In such a big place, Earth is unlikely to be the only planet where life has evolved.

Läs mer: Don’t talk to aliens, warns Stephen Hawking – Times Online

What are Galaxies?

Into the Universe with Stephen Hawking: Aliens pt 1/5 (Discovery Channel Documentary April 2010)


Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.