Föräldrar varnar för Gardasil

31 augusti, 2010 kl. 21:35 | Publicerat i Barn, hållbar utveckling, Kropp & Sinne, Miljöfrågor, Samhälle, Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , ,

Susanne Larsson
Epoch Times Sverige

Trots att tusentals flickor vittnat om svåra biverkningar och skador till följd av att ha injicerats med Gardasil fortsätter företaget Merck & Co, Inc. att tillverka och sprida sitt vaccin som sägs skydda mot livmoderhalscancer. Nu varnar drabbade flickors föräldrar för vaccinet på egna hemsidor.

Amerikanska mat- och läkemedelsdepartementet ”Food and Drug Administration” (FDA) godkände Gardasil på den amerikanska marknaden 2006, och i februari 2009, har mer än 40 miljoner doser av vaccinet administrerats över hela världen, rapporterar tidskriften Natural News.

Gardasil är ett vaccin som ska förebygga livmoderhalscancer som orsakats av humant papillomvirus (HPV). Viruset sprids via sexuell kontakt eller hudkontakt.

Enligt internetsidan ”Sanningen om Gardasil”, lider tusentals unga flickor som fått en till tre injektioner av vaccinet, ofta av extrema biverkningar i form av krampanfall, stroke, autoimmuna sjukdomar, kronisk trötthet, håravfall, huvudvärk, smärtor i hjärtat, muskelsvaghet, störningar i menstruationscykeln, syn- och hörselnedsättning och även förlamning, bara för att nämna några biverkningar. Det ska också ha förekommit dödsfall i samband med vaccinet.

Initiativtagaren till den amerikanska hemsidan är Marian Greene, mamma till ett barn som skadats av vaccinet. Hon hoppas att hemsidan ska hjälpa till att öka medvetenheten om farorna med Gardasil, och vacciner i allmänhet. Genom att dela erfarenheter och nyheter om skador som orsakats av vaccinet, hoppas Greene att vaccinet så småningom kommer att försvinna från marknaden

Läkemedelsföretaget Merck fortsätter att rekommendera vaccinet – nu även till unga pojkar. Företaget hoppas också på att nå ut till utvecklingsländer med hjälp av nya kampanjer, skriver Natural News.

Även i Sverige har föräldrar engagerat sig. Ann-Britt Axelsdotter i Göteborg har skapat nätsidan ”Mammor mot Gardasil”. Det var sedan hon fått ett reklamutskick i brevlådan som erbjöd Gardasil till hennes tonårsdotter som hennes engagemang tog fart. Även i andra länder i Europa har föräldrar börjat agera.

– Det finns engagerade föräldrar också i Holland, Storbritannien och Australien som vill ge djupare information om vaccinet och vad det innehåller, förklarar Ann-Britt Axelsdotter till Epoch Times.

Läs mer: Föräldrar varnar för Gardasil – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.