Akiane – ett målande underbarn i kontakt med högre världar

11 november, 2010 kl. 17:30 | Publicerat i Andlighet, Barn, Kultur | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

“I teach and they run away.
I listen and they come.
My strength is my silence”

Ur ”Interview: Akiane Kramarik”

Akiane föddes in i en ateistiskt troende familj. När hon var fyra år berättade hon om en dröm där hon hade mött Gud.  Efter det började hon teckna och när hon var sex år började hon måla. Hon är nu i tonåren och målar mer komplexa bilder, och målningar som illustrerar de himmelska paradisiska världar hon besöker. Hon är helt självlärd i sitt konstnärsskap, men säger att hon får hjälp av Gud.

Själv tror jag att den hon kallar Gud är en upplyst varelse på en hög nivå. Alla försöker vi tolka verkligheten utifrån de begrepp och det ordförråd vi har. I den andliga världen är det inte alltid våra jordiska begrepp räcker till…

Akiane, 13, inspireras av Gud

av Urban Thoms

Akiane Kramarik är ett av USA:s mest omskrivna barn. Inte för att hennes föräldrar är några berömdheter utan på grund av hennes sällsamma begåvning när det gäller konst och poesi. Jesus, Gud och himlen är ständigt återkommande i hennes skapande. I boken om henne själv beskriver hon sina tankar kring ett självporträtt hon målade när hon var elva år.

– Jag hoppades att kunna uttrycka glädjen i att skapa tillsammans med Gud och den förunderliga känslan av Guds kärlek och vishet. Min palett är universum och jag doppar min pensel i stjärnorna för att få färger.

Så vuxet, så poetiskt, så typiskt Akiane. Undra på att hon väckt människors fascination.

Med sina dikter och tavlor har hon gästat Oprah Winfrey och ett otal andra av de största tv-programmen. I dag är hon föremål för en massiv mediebevakning.

Annat var det när hon föddes. Omständigheterna var synnerligen knappa och omgivningen allt annat än hoppingivande. Akiane föddes i ett ruckel i utkanten av ett majsfält. Mamma var invandrad från Litauen och pappa amerikan. Ingen av dem brydde sig det minsta om Gud. Markus och Foreli berättar utan omsvep att de såg sig som ateister.

En dag när den lilla flickan var tre och en halv månad snubblade mamman i en brant cementtrappa och Akiane föll handlöst med ansiktet före rakt i den hårda asfalten. Flickan slutade inte gråta på hela dagen. På kvällen fick familjen ett märkligt telefonsamtal från Europa. En röst berättade för dem om en kvinna vid namn Victoria, från bergen i Armenien, som berättade för många om en flicka som hette Akiane och som skulle få en fantastisk framtid.

Läs mer här

Länk till Akianes hemsida: http://www.artakiane.com/

"The Hourglass," by Akiane, age 10 (acrylic on canvas; 36 by 48 inches). "The underwater light formed in the shape of the hourglass represents eternity," Akiane explains in her 2006 book, "akiane: her life, her art, her poetry." Read more: http://www.vcstar.com/photos/galleries/2009/jul/10/akiane-artistry/2474/#ixzz14zYVkECm - vcstar.com

Annonser

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Helt enkelt UNDERBART!!! Jag vill simma med Guds delfiner!!! Har alltid vetat att de har extra förmåga att kunna kommunicera med oss människor, det är därför jag vet att de finns här på vår jord av en orsak…allt är uttänkt in i minsta detalj, Gud själv kunde bara ligga bakom vår fantastiska värld! WHO ELSE?!!


"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.