Ett järtecken?

12 december, 2010 kl. 12:38 | Publicerat i Natur | Lämna en kommentar
Etiketter: ,

Man kan faktiskt inte låta bli att fundera över om detta var ett järtecken tre dagar innan terrorbomben skulle brisera i Stockholms julrusch. Sverige verkar dock ha bra karma med tanke på att inga krig utspelats här i landet sedan 1809 och med tanke på att bomben inte hann göra någon större skada.

Vi får hoppas att Sverige fortsätter göra goda gärningar för andra och inte låter sig påverkas i negativ riktning av en fanatisk individs förvridna föreställningar. Låt oss fortsätta hjälpa dem som har det svårt, oavsett tro. Barmhärtigheten vinner i det långa loppet över ondskan…


De uråldriga och moderna järtecknen hopar sig. I veckan har tre solar siktats på Stockholms himmel, ljusfenomenet som kallas halo och som ger illusionen av att solen har övergått till en triptyk, för att tala konstspråk. I forna tider sågs fenomenet som ett järtecken, en varningssignal från gudarna.

Källa: Arbetarbladet

Mer om detta: Ovanligt solfenomen över Stockholm – DN

Från DN: Halon finns alltså i alla möjliga former vilket syns tydligt på ett av Sveriges mest berömda konstverk, Vädersolstavlan, som hänger i Storkyrkan i Stockholm. Förutom att tavlan, målad av Gustav Vasas hovkonstnär Urban Målare, är den tidigast kända avbildning av Stockholm så ska den också visa vad som utspelade sig på himlen över staden den 20 april 1535. Under några morgontimmar denna dag lystes himlen upp av bågar, cirklar och bisolar med en prakt som utan tvekan skrämde stadens invånare. I en tid då det som utspelade sig på himlen kopplades samman med Guds göranden och låtanden var det oroväckande när något utöver det vanliga inträffade.

Tavlan visar en serie halofenomen, troligen observerade under flera dagar, då det skulle vara fysikaliskt omöjligt för alla att synas samtidigt.

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.