Nya fakta bakom vaccinrapport som påstods vara bluff

1 februari, 2011 kl. 21:18 | Publicerat i Barn, hållbar utveckling, Kropp & Sinne, Miljöfrågor, Samhälle, Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , ,

Susanne Larsson
Epoch Times

Läkaren Andrew Wakefield utpekades som bluffmakare i tidskriften British Medical Journal för sin forskningsstudie. Han hade sett att det fanns ett samband mellan trippelvaccin och autism. Nu ska nya dokument ha framkommit som visar att anklagelserna med stor sannolikhet är grundlösa och läkaren kommer att avkräva en offentlig dementi från BMJ, rapporterar Natural News.

De nya dokument som nu offentliggjorts avslöjar att en annan forskares resultat också visat på samband mellan MPR-vaccinet (mot barnsjukdomarna mässling, påssjuka och röda hund) och autism. Resultaten bygger på studier av flera av de barn som deltog i Wakefields studie och gjordes 14 månader innan Wakefields studie publicerades i tidskriften Lancet 1998.

Dokumenten innehåller detaljerade kliniska beskrivningar av sju barns sjukdomshistoria efter MPR-vaccinering, med bland annat hänvisningar till ”autism” och kronisk gastrointestinala inflammation.

BMJ har fått möjlighet att ta del av den nya dokumenten men valt att ignorera dem.

Tidningen ska också ha underlåtit att avslöja att de till stor del finansieras av vaccintillverkare som fyller tidskriften med betald reklam, och att sådana ekonomiska band kan ha påverkat tidningen till att försöka förstöra forskarens anseende, skriver Natural News.

Läs mer: Nya fakta bakom vaccinrapport som påstods vara bluff – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.