Dagens citat – En Buddhas hjärta

15 mars, 2011 kl. 11:07 | Publicerat i Andlighet, dagens citat, dagens tankar | Lämna en kommentar
Etiketter: , , ,

”Om vi misslyckas med att ta hand om andra när de behöver hjälp, vem ser då efter oss? Likgiltighet ger likgiltighet; kärleksfull vänlighet ger kärleksfull vänlighet. En Buddhas hjärta.”

Mina tankar går till det japanska folket och de svårigheter och det lidande de nu står inför. Från att leva ett bra liv till att leva ett liv med livshotande radioaktivitet i luften, och där allt runt omkring en är förstört av en mycket stor jordbävning och tsunami. Ett liv där livsmedel tar slut och du bara sitter fast och tar dig ingenstans.

Mina tankar går till alla dessa människor som kan ha förlorat sina älskade i en sådan stor katastrof och som nu, under stor press, har att göra med så många utmaningar.

Livet är bräckligt, vi tror att vi är skyddade, men det enda som faktiskt skyddar oss är hur osjälviska vi kan vara som människor, hur medkännande vårt hjärta kan vara, eftersom alla goda gärningar kommer tillbaka till en och det gör även dåliga gärningar. Det är så karma fungerar. Men vi kan hjälpa dem som lider eftersom detta är en handling utifrån medkänsla.

Jag har läst berättelser om människor, som när de har stött på svårigheter har vänt sig till varandra och börjat hjälpa varandra osjälviskt istället för att söka sina egna fördelar. Detta är en Buddhas hjärta, en upplysts hjärta. Det är vår sanna medfödda natur. Jag önskar att vi alla, inklusive mig själv, kunde ha detta hjärta hela tiden…

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.