Viktigt välja rätt proteinpulver

15 april, 2011 kl. 07:52 | Publicerat i Kropp & Sinne, Mat | Lämna en kommentar
Etiketter: , , ,

Susanne Larsson
Epoch Times

Proteinpulver är en populär produkt bland kostillskotten men det gäller att se upp. Många proteinpulver innehåller giftiga ämnen som på lång sikt kan skada kroppen och bryta ner cellernas naturliga näringsupptag, rapporterar Natural News.

För den som tränar hårt är proteinpulver ett kosttillskott som har fått en självklar roll i den dagliga dieten. Många proteinpulver på marknaden består av protein som kommer från soja, ägg, vassla och vetegluten.

Soja och gluten innehåller proteiner som kan vara starkt allergiframkallande och främja inflammatoriska reaktioner i kroppen. Dessutom använder många tillverkare konstgjorda sötningsmedel och konserveringsmedel som är mycket giftiga.

På den amerikanska marknaden innehåller 95 procent av proteinpulvren giftiga ingredienser.

Natural News varnar för sojaprotein som bör undvikas av flera skäl. Bland annat innehåller soja fytinsyror som bidrar till att kroppen förlorar mineraler som kalcium, magnesium, zink. Soja innehåller också ämnen som hämmar naturliga enzymer som behövs för att utföra viktiga cellfunktioner.

Sally Fallon som är näringsforskare och författare till boken Nourishing Traditions, beskriver soja som ”tvivelaktig mat” i sin bok: ”Renodlad sojaprotein har höga mineralblockerande fytiner, sköldkörtelhämmande fytoöstrogener och potenta enzymhämmare som minskar tillväxten och orsakar cancer.”

De flesta av oss antar felaktigt att hälsosamma kulturer har ätit soja som en basvara i tusentals år men så är inte fallet. Fallon förklarar: ”De som vill äta tofu gör klokast i att imitera japanerna som äter små mängder tofu i fiskbuljong och inte som en ersättning för animaliska livsmedel”.

Det finns också anledning att undvika animaliskt protein. Många djuruppfödare ger sina djur hormoner, antibiotika och genmodifierat foder som innehåller bekämpningsmedel.

Bra vegetariska proteiner får vi från brunt ris, ärtor och hampa. Brunt risprotein anses vara minst allergiframkallande vilket är särskilt viktigt för personer med kroniska allergier och tarmsjukdomar.

Läs mer: Viktigt välja rätt proteinpulver – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.