Dalai Lama: Barn behöver mycket kärlek och medkänsla

18 april, 2011 kl. 20:22 | Publicerat i Andlighet, Barn | Lämna en kommentar
Etiketter: , , ,

Veronica Örfelth
Epoch Times Sverige

Lekfull och glad som ett barn var Hans Helighet, Dalai Lama i den fullsatta aulan på Södertörns högskola i Stockholm på fredagen, där han under en och en halv timme delade sina insikter och erfarenheter inför hundratals åhörare bestående av skolans personal och elever.

Utanför skolan hade man tillfälligt monterat upp en storbilds-tv där de som blivit utan biljett också kunde ta del av föreläsningen i ett stålande soligt och välkomnande väder.

Efter att först spontant hälsat på några i publiken och satt sig tillrätta, välkomnades han av skolans Prorektor Rebecka Lettevall. Under tiden kikade han nyfiket på en keramikkopp med tillbringare som stod på ett bord bredvid och verkade föga intresserad av vad hon hade att säga. Detta gjorde att han snabbt vann både publikens hjärta och skratt.

Moderator, professor Fredrik Svenaeus, förklarade att han inte hade haft den goda turen att få tag på en biljett till föreläsningen, och att den enda chansen för honom att få se Hans Helighet live, var att själv bli moderator, vilket inte verkade ha varit ett svårt val.

Under föreläsningen talade Dalai Lama mycket om att alla vi människor egentligen är mycket lika, oavsett vilken tro vi bär på och eller lever efter.

– Vi är bröder och systrar, och är alla samma slags mänskliga varelser – mentalt, känslomässigt och fysiskt är vi alla lika, sade han.

Att vara lycklig har inget med yttre omständigheter att göra, menar laman. Redan från födseln finns förmågan där. Den ultimata källan till lycka finns inom oss själva.

Läs mer: Dalai Lama: Barn behöver mycket kärlek och medkänsla – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.