Kinas regim hävdar att ny aids-liknande sjukdom är hjärnspöke

18 april, 2011 kl. 15:50 | Publicerat i Kina, Kropp & Sinne | Lämna en kommentar
Etiketter: , , ,

Chen Yilian
Epoch Times

De senaste veckorna har det talats mycket om en ny, okänd, aidsliknande sjukdom i kinesisk media. Den kallas ”hiv-negativ aids” och har enligt uppgifter spridits under flera år i Kina och infekterat tusentals människor. Officiell media har nu försökt sätta punkt för historien: Sjukdomen existerar inte och de som hävdar att de lider av den behöver psykologhjälp.

I ett uttalande från den 4 april som blivit mycket spritt på internet sade det kinesiska hälsoministeriets talesman Deng Haihua att ”hiv-negativ aids” bara är ”aids-fobi”. Den 11 april utvecklade han resonemanget när han sade att ”varken frasen ‘hiv-negativ aids’ eller ett ”hiv-negativ aids’-virus existerar.”

Ett bombardemang av officiell propaganda följde. Tio till tolv minuter långa klipp från Xinhua och People’s Daily gav sig ut för att motbevisa påståendena, flera artiklar som varnade för ”aids-fobi” och ett helt koppel med experter, varav vissa bara var regeringstjänstemäns, uppmanade de som säger sig vara drabbade av sjukdomen att sluta lyssna på mediarapporterna från Hongkong och söka psykologhjälp.

Människor som lider av vad de anser vara oidentifierade sjukdomar med svåra aids-liknande symptom har uttalat sig emot de officiella meddelandena och krävt att hälsoministeriet ska komma med klargöranden. De har också gått till media och hälsoexperter för att få hjälp.

Symptomen på den påstådda sjukdomen inkluderar bland annat svullna lymfkörtlar, blödningar under huden, ludd på tungan och ledvärk.

Hongkongtidningarna Ming Pao och Oriental Daily har rapporterat omfattande om de som drabbats och deras hälsoproblem, och hävdar att flera tusen människor i sex provinser har smittats.

Patienter säger att de skrämts av ansvariga på hälsomyndigheterna och blivit tillsagda att inte tala om problemet. Somliga har blivit diagnostiserade som mentalsjuka på grund av sina problem.

Läs mer: Kinas regim hävdar att ny aids-liknande sjukdom är hjärnspöke – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.