Ännu mer förgiftad mat i Kina

27 april, 2011 kl. 22:57 | Publicerat i Kina, Kropp & Sinne, Mat | Lämna en kommentar
Etiketter: , , ,

Epoch Times

Dumplings går åt som smör i solsken i Kina. De säljs i tiotusentals och äts på samma sätt som vi äter vanligt bröd. Men nu har också de hamnat på listan över förgiftad mat.

Myndigheter stängde Shanghai Shenglus tillverkning av mat den 13 april och beslagtog en mängd dumplingsbullar som innehöll kemikalier. Två dagar senare fann man i en stad i södra Kina ytterligare en dumplingsfabrik som producerat tusentals ”majsbullar” utan majs. I stället innehöll de massor av konstgjorda färgämnen och kemiska smaktillsatser.

Dumplingsfabriken som finns på Ganzhongvägen i staden Wenzhou, Zhejiangprovinsen, var gammal, smutsig och hade en primitiv produktionsanordning, enligt en artikel den 17 april i Youth Times.

Ångkokare var placerade på golvet i ett tält utanför byggnaden bredvid kol- och träkolhögar. Det fanns lera överallt på golvet och mögel på väggarna.

Fem flaskor tartrazin, sötkorntillsats, gyllengul majstillsats, tre säckar saccharinsodium och torrjäst återfanns på arbetsbänken. Men någon majs gick inte att hitta någonstans, sade Youth Times.

En kvinnlig arbetare på platsen sade att tartrazin, majstillsats och vetemjöl blandades för att göra “majsdumplings”. Vita dumplings tillverkas utan de konstgjorda färgämnena, sade hon. Saccharinsodium och andra tillsatsämnen späddes på för att öka sötman och smaken.
– Hur mycket man tillsätter, beror på hur det ser ut och känns, sade arbetaren.

Läs mer:
Ännu mer förgiftad mat i Kina – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.