Över 500 kristna greps för att avstyra påskfirande i Kina

27 april, 2011 kl. 08:59 | Publicerat i förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , ,

Jack Phillips
Epoch Times

En polisbil med poliser står parkerad nära en plats där kinesiska kristna medlemmar från Shouwang-kyrkan tänkt hålla en mässa på påskdagen. Minst 30 medlemmar greps på påskdagen för att man försökt fira mässa utan den ateistiska regimens officiella stöd.

På påskdagen satte polisen i Peking 500 kristna kineser i husarrest för att hindra en av de största underjordiska så kallade huskyrkorna från att öppet fira högtiden, meddelade China Aid Association. Minst 34 av kyrkans medlemmar kvarhölls på polisstationen.

Resten av församlingen i Shouwang-kyrkan dök upp på den plats man bestämt för träffen, enligt China Aid Association, som försöker få omvärlden att uppmärksamma Kinas människorättskränkningar mot kristna.

Under de senaste två söndagarna har polisen väntat på den icke tillåtna kyrkans vanliga mötesplats och samlat in kyrkobesökare och satt dem på bussar för att förhindra att de skulle hålla en offentlig högtid.

– Vi är mycket besvikna över att de kinesiska myndigheterna väljer att störa fredliga kyrkobesökare som bara vill fira påsk, sade Bob Fu, som är grundare och ordförande för China Aid.

Genom att begränsa kyrkobesökarnas rätt att fira påsk har den kinesiska regimen ”återigen demonstrerat hur man totalt ignorerar de kinesiska medborgarnas religiösa frihet och rätt att samlas,” menade Fu.

Flera pastorer och ledare i Shouwang-kyrkan har suttit i husarrest veckorna innan påsk. China Aid sade att även kyrkans kör gripits.

Enligt China Aid finns det mer än 60 miljoner kristna i Kina som håller sina gudstjänster underjordiskt, ibland bokstavligt, i huskyrkor medan cirka 20 miljoner hör till någon av de två statligt kontrollerade ”patriotiska” organisationerna för protestanter respektive katoliker.

via Över 500 kristna greps för att avstyra påskfirande i Kina – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.