Shen Yuns uppträdanden i Stockholm – en succé

1 maj, 2011 kl. 14:25 | Publicerat i Kinesisk kultur, Shen Yun | Lämna en kommentar
Etiketter: , ,

Riksdagsledamot: ”Något annorlunda, nytt, vackert och utmanande”

Yvonne Kleberg & Hans Bengtsson
Epoch Times Sverige

Det är första gången jag ser Shen Yun, men jag har hört mycket talas om det tidigare. Föreställningen var mycket proffsig och jag är glad att jag gick och såg den, sade Anne Marie Brodén, moderat riksdagsledamot och medlem av kulturutskottet.

Hon besökte onsdagsföreställningen och tyckte den var mycket vacker, men också stark, pådrivande och utmanande:

– Precis så som kulturen också kan vara.

Läs mer: Riksdagsledamot: ”Något annorlunda, nytt, vackert och utmanande”

Justitieministern mycket imponerad av Shen Yun

Linda Wu & Marja-Leena Koivuluoto
Epoch Times Sverige

– Det var en fantastisk och väldigt vacker föreställning. Jag är väldigt imponerad av dansarna och av karaktärerna. Jag har inte sett klassiskt kinesisk dans tidigare så det var väldigt spännande, mycket mer spännande än vad jag hade trott, sade hon efter föreställningen.

Det som berörde Beatrice Ask mest var karaktärerna och att man kunde uttrycka så mycket med dansen.

– Det var så roliga berättelser och en del tänkvärda idéer och tankar att fundera över, sade hon.

– Sedan är det ju väldigt vackert med kläderna, rörelserna och musiken och en fantastisk orkester, tillade hon.

Hon upplevde två sidor av föreställningen:

– Framför allt känner man sig väldigt lycklig av att se det ljusa, för det finns ju också en mycket allvarlig sida i föreställningen, men den karaktäriseras ändå av mycket ljus och hopp. Det är viktigt, för om man inte tror på förändring och man inte tror att det kan bli bättre då har man ett ganska tråkigt liv.

Känslan av hopp är viktigt för justitieministern och är orsaken till att hon sysslar med politik.

Läs mer: Justitieministern mycket imponerad av Shen Yun

….

Fotomodellen Vicky Andrén: ”Tusen gånger bättre än vad du kan föreställa dig”

Pirjo Svensson & Barbro Plogander

Vicky Andrén, fotomodell och Gustaf Magnuson, försäljningschef för lyxbilar i Sverige, kom till Shen Yun Performing Arts kvällsföreställning den 27 april.

– Jag visste inte vad som väntade mig. Jag blev helt tagen av föreställningen och också av det hemliga budskapet som låg bakom alla berättelserna, det var fantastiskt. Det är häpnadsväckande att föreställningens alla kinesiska artister faktiskt bor någon annanstans, för att de inte får visa den här föreställningen i Kina. Och jag tycker att budskapet är klart, det är att Kina inte är så fritt som vi tror, säger Vicky Andrén.

– Det känns läskigt eftersom Kina är ett så stort land och vi blir mer och mer påverkad av det. Då måste man veta hur det faktiskt är för befolkningen som bor där. Den bilden ser man inte så ofta, säger hon vidare.

Kineserna har trott på att mänskligheten och det gudomliga är sammanflätade och därför har de haft höga ideal under sin 5000-åriga historia. Under kulturrevolutionen och andra kampanjer har mycket av den traditionella kulturen förstörts under kommunistregimens 60 år i Kina. Shen Yun vill med sin föreställning återupprätta det traditionella och gudomliga arvet.

– Jag tycker att det var en imponerande föreställning, med mycket bra utförande. Det är fantastiskt att de kan göra femton framåtvolter och sedan dansa och samtidigt ser det så lätt ut, verkligt lätt. Men jag tror inte att det är så lätt, säger Gustaf Magnuson.

Läs mer: Vicky Andrén om Shen Yun: ”Tusen gånger bättre än vad du kan föreställa dig”

….

Björn Skifs om Shen Yun: ”Otroligt vackert”

Epoch Times

Artisten Björn Skifs visste inte riktigt vad som väntade honom inne på Cirkus på onsdagskvällen den 27 april, men han blev positivt överraskad av årets sista Shen Yun-föreställning i Sverige.

– Otroligt vackert. En grace och skönhet som jag inte hade förväntat mig, inte vågat hoppas på. Sedan blev jag överraskad av det politiska budskapet, som också var en positiv överraskning tycker jag, sade han efter föreställningen.

Björn Skifs syftar på inslagen där urgamla, grundläggande värderingar i det klassiska Kina tagits upp av en grupp nutida kineser, men i dagens Kina leder detta till förföljelse under det rådande kommuniststyret. Detta illustreras i föreställningen.

– Man förstår att det är en urgammal kultur och man blir glad för att den lever kvar i modern form, någonstans i alla fall. Jag är klart positiv över kvällen, sade den folkkäre musikartisten, som själv gav 72 föreställningar på Cirkus förra året.

Läs mer: Björn Skifs om Shen Yun: ”Otroligt vackert”

….

Landshövding Per Unckel om Shen Yun: ”Det är viktigt att se den”

Pirjo Svensson
Epoch Times Sverige

– En fantastisk kombination av tradition och nyskapande, sade landshövdingen Per Unckel efter att ha sett Shen Yun Performing Arts föreställning på Cirkus i Stockholm 27 april. I sällskap hade han hustrun Titti Unckel.

Det var första gången paret såg en Shen Yun-show och båda tyckte det var en upplevelse. Shen Yun är känd för sina färgstarka dräkter. Hundratals rikt dekorerade, handgjorda plagg från Kinas olika dynastier och etniska grupper visas i danserna.

– Fantastiska dräkter i siden, det är sådant man inte brukar se annars och i en sådan myckenhet och sådana färger. Bara dräkterna är en upplevelse, sade Per Unckel.

Han tyckte att det fanns viktiga och tankeväckande frågor i föreställningen som berörde universella frågor om frihet, och bristen på den i Kina.

Läs mer: Landshövding Per Unckel om Shen Yun: ”Det är viktigt att se den”


Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.