Underkastelsen – Dox | SVT Play

8 maj, 2011 kl. 23:15 | Publicerat i Kropp & Sinne, Miljöfrågor | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , ,
Vodpod videos no longer available.

1st collector for Underkastelsen – Dox | SVT Play
Follow my videos on vodpod

Kan verkligen rekommendera denna film! Visas t om 12 maj.

”Svensk dokumentär från 2010. En film om de hundratals kemikalier vi alla bär i vårt blod, som ett resultat av de kemiska ämnen vi har spridit i vår miljö under de senaste 70 åren. Den svenska dokumentärfilmens nestor Stefan Jarl riktar kameran mot det största hotet mot mänskligheten.”

Från en annan blogg: Här är lite otrevlig fakta från dokumentären.

– Hittills har varje ny generation människor levt längre och varit friskare än den föregående. Den trenden verkar brytas med vår generation. Aldrig tidigare har unga i så hög grad lidit av fetma, diabetes, cancer, beteendestörningar, adhd, osv. Många av dessa sjukdomar kan sättas i samband med den ökade kemikalieexponeringen vi utsätts för.

– Även alldeles nyfödda barn har kemikalier i blodet. Dessa har överförts från mamman via moderkakan. En ammande moder får allt mindre gifter i blodet i takt med att hon föder barn och ammar, då gifterna istället går över till bebisen. Fruktansvärt!

– Hemmets värst förorenade rum är barnkammaren, med alla sina plastleksaker. PVC-plasten utsöndrar vid beröring ftalater och kemikalier. Ämnen som kan sättas i samband med alltifrån allergier till autism.

– Ämnet Bisphenol A som återfinns i hårdplast, plastnappflaskor, köksredskap mm kan även i mycket låga doser stimulera cancerceller att börja växa.

– De soffor, mattor och textilier vi köper nya är i regel behandlade med flertalet kemikalier. Både flamskyddsmedel och smutsavstötande ämnen som man i studier sett bidrar till alltifrån cancer och allergier till skador på foster.

– Farliga kemikalier återfinns i nästan all kosmetika och hårprodukter. Flera av de ämnen som dessa produkter innehåller tror experterna kan kopplas samman med minskad fertilitet hos kvinnor.

– En vanlig tomat köpt på ICA kan innehålla rester från omkring 12 olika bekämpningsmedel. Ingen vet hur dessa kemikalierna påverkar människan – speciellt inte när man räknar den sammanlagda effekten från alla olika kemikalier man utsätts för, den så kallade cocktaileffekten.

Mer info: Så skyddar du ditt barn mot kemikalier

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.