Lista på svartlistade insamlare

1 juni, 2011 kl. 10:15 | Publicerat i Hjälpverksamhet | Lämna en kommentar
Etiketter:

I nedanstående artikel kan du hitta lista på svartlistade insamlare. För att vara säker – använd alltid organisationer som har 90-konto som post- eller bankgiro.

Allt fler svartlistade insamlare

Svenskarna skänker varje år flera miljarder till välgörenhet. Möjligheterna till stora vinster lockar också fler och fler oseriösa insamlare. Återkommande varningar stoppar inte organisationerna som fortsätter att dra in miljoner år efter år.

På Frivilligorganisationernas Insamlingsråds (Frii) varningslista över insamlingsorganisationer som inte har 90-konto finns nu 34 namn. Allt fler vill ha del av de sju miljarder som skänks inom Sverige varje år.

– För några år sedan var det 10—15, så det blir fler aktörer. Välgörenhet är en växande sektor och det finns många som ser det och tänker att här kan vi vara med också, säger Erik Zachrison, generalsekreterare på Frii, som uppskattar att de svartlistade får in mellan 50 och 100 miljoner årligen.

Läs mer: Allt fler svartlistade insamlare – DN.SE

Länk: Samtliga organisationer som har 90-konto

Info från Majblomman: Vad är ett 90-konto?

Vad är ett 90-konto?
Endast de ideella föreningar, stiftelser och trossamfund som har godkänts som kontrollgirokontoinnehavare av Svensk Insamlingskontroll och granskas av dem kan få ett sjusiffrigt 90-konto hos Plusgirot eller Bankgirot. Beträffande Bankgirot gäller det enbart kontona inom serien 900-0000 till 904-9999. 90-konton får användas för insamlingar bland allmänheten av de stiftelser, ideella föreningar och trossamfund som Svensk Insamlingskontroll godkänt.

Observera att konton som börjar på 91,92 osv. är inte så kallade 90-konton. Tro därför inte på argument att konton som börjar på 90 har tagit slut.

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.