Underjordiska tryckerier levererar sanning till folket i Kina

8 juni, 2011 kl. 20:36 | Publicerat i Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, IT, Telekom och Media, Kina, mänskliga rättigheter | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

Matthew Robertson
Epoch Times

Dussintals exemplar av “Nio kommentarer om kommunistpartiet”, som producerats av en materialplats i Shijiazhuang, Kina, ligger uppradade på en säng. De kommer delas ut i brevlådor mitt i natten av Falun Gong-utövare. (Foto: Epoch Times)

I ett årtionde i Kina har miljontals vanliga medborgare, som inte låter sig skrämmas av att de kan gripas och torteras av polisen, gjort om sina hem till baser för vad som kinesiska myndigheter betraktar som ”reaktionär propaganda”, och vad alla andra betraktar som simpel sanning om rättigheten till tro och att slippa bli förföljd.

Dessa baser eller “materialplatser” som ägarna kallar dem, producerar flygblad, häften och informations-cd. Materialet distribueras sedan diskret under dörrar eller i brevlådor eller -inkast av Falun Gong-utövare, som arbetar på natten ensamma eller i par, i städer, småstäder, samhällen och byar över allt i Kina.

Trots att det är en stor och omfattande kampanj som når många och har pågått under en lång tid, har många i västvärlden aldrig hört talas om den.

Chen Pokong, känd skribent som flitigt kommenterar utanför Kinas gränser i oliktänkande kretsar.

– Genom att dela ut flygblad i folks brevlådor och ge dem i handen på folk, direktkommunicerar Falun Gong-utövare med den vanliga människan, säger han.

– Detta är ett nederlag för kommunistpartiet. De kan inte stoppa det.

Med hjälp av intervjuer av tidigare ägare och medarbetare från olika regioner i Kina, experter som har studerat Falun Gongs kamp mot förföljelsen och det digra materialet om ämnet på Falun Gong-webbsidor, kan Epoch Times därmed förmedla en klar bild av materialplatserna.

Levi Browde, ordförande i Falun Dafa Information Center, en organisation som bevakar och analyserar förföljelsen av Falun Gong och utövares motstånd i Kina, såg att när förföljelsen började 1999, var utövare alltför omtumlade för att kunna bilda en samlad responsgrupp.

Tidigare hade de endast samlats för att göra de fem meditativa Falun Gong-övningarna och studera dess lära och moralundervisning, baserat på principerna sanning, godhet och tålamod. De var inte redo att slå tillbaka mot det kinesiska kommunistpartiets (KKP) propaganda och inhemska säkerhetsmaskin, som står mobiliserad för att ”utplåna” deras tro.

Läs mer: Underjordiska tryckerier levererar sanning till folket i Kina Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.