Kokosfett – Mirakelmedel för hjärnan?

10 juni, 2011 kl. 10:42 | Publicerat i Kropp & Sinne, Mat, Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter: , , ,

Fick via ett tips på Facebook kännedom om kokosfettets välgörande effekter på hjärnan och om dessa intressanta rön på Toxiska epistlar – en blogg om lågkolhydratkost. En mathållning som jag själv inte följer då den innehåller för mycket animaliskt protein för min smak men som man kan plocka delar av ändå.  Här kan du läsa mer om Dr Mary Newports revolutionerande upptäckt om Alzheimers sjukdom och kokosfett (PDF-fil, sv).

Det låter helt makalöst faktiskt 🙂 Men se till att du köper ekologiskt kokosfett då det tydligen annars kan finnas bensinrester i det.

Kokosfett har av den vetenskapliga expertisen dömts ut som en hälsofara. Anledningen är förstås att kokosfettet är naturens mest mättade fett. Modern forskning har dock visat att detta naturliga fett möjligen kan ha enastående effekter på hjärnans sjukdomar.

[…] För några veckor sedan fick jag ett intressant mejl som berättade att ett äldreboende i södra Sverige satt upp min artikel ur 2000-Talets Vetenskap på sin anslagstavla. Det var en anhörig till en äldre kvinna som var intagen på äldreboendet som demenssjuk patient.   Den anhöriga bad, efter att ha läst artikeln, vårdpersonalen att ge patienten en matsked kokosfett morgon och kväll. Det kunde väl inte skada, tyckte personalen, och efter två veckors matande kvicknade patienten till och började göra sig kontaktbar. Personalen, som aldrig upplevt nåt sådant tidigare, blev naturligtvis förskräckt. För svensk expertis och vårdpersonal innebär diagnosen Alzheimers sjukdom ett successivt borttynande efter noggrant utarbetade riktlinjer, vilket brukar kallas för en kronisk sjukdoms naturalförlopp.

Personalen bad några läkare att studera orsaken till det remarkabla uppvaknandet. Läkarna kunde inte annat än att anta att det kunde bero på kokosfettets påverkan. Dylika uppvaknanden finns sannolikt inte beskrivna i den svenska vetenskapliga geriatriska litteraturen. Uppvaknandet måste därför betraktas som helt ovetenskapligt och i princip omöjligt.

Länk till Dr Mary Newports studie (eng)

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.