Missbildningar hos nyfödda i Kina har ökat med 70 procent

19 oktober, 2011 kl. 14:36 | Publicerat i Barn, hållbar utveckling, Kina, Kropp & Sinne, Miljöfrågor | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

Hong Ning
Epoch Times

I Kina har missbildningarna hos nyfödda ökat från 8,77 till 15 per tusen barn mellan åren 1996 och 2010 enligt en nyligen publicerad rapport om kvinnors och barns hälsoutveckling. Experter tror att ökningen med 70,9 procent beror på miljöföroreningar.

Enligt Jinghua Times var de fem vanligaste missbildningarna som upptäckts på sjukhus under 2010 medfödda hjärtfel, extra fingrar eller tår, läppspalt, hydrocefalus (vattenskalle) och defekter på neuralröret (vilket leder till att hjärna eller ryggrad blir exponerad). Den vanligaste var medfödda hjärtfel.

Li Senkai, före detta biträdande chef för kosmetisk kirurgi på Kinas medicinska vetenskapsakademi, anser att föroreningar i maten är den främsta orsaken till läppspalt och hypospadi (en missbildning av penis).

När tillverkare av djurfoder blandar in östrogen går det ut över de nyfödda.

Chen, som är pediatrikexpert från Jinan i Shandongprovinsen, sade till Epoch Times att han på senare år sett en kraftig ökning av missbildningar bland nyfödda. Han tror att de huvudsakliga orsakerna är förändringar i miljön, klimatet och föroreningar i maten.

Bland miljöfaktorerna finns kroniska luftföroreningar, förgiftad mjölk och orena produkter som ”rännstensolja” som bidrar till långvarig giftexponering som är svår att upptäcka om det inte sker ett stort utbrott.
– Toxiner finns överallt och är omöjliga att undvika. Eftersom vi inte kan förändra miljön omkring oss som helhet kan vi bara försöka skydda oss själva, sade han.

Enligt rapporter på senare tid har Shanxi den högsta andelen missbildningar hos nyfödda, särskilt defekter på neuralröret som finns hos mer än en procent av alla nyfödda. Det här är fyra gånger så högt som det nationella genomsnittet. Forskning utförd av lokala företrädare för hälsovården indikerar att det finns ett samband mellan missbildningar och miljöföroreningar. Till exempel ligger defekter på neuralröret på mellan tre och fyra procent hos nyfödda nära järn- och kolgruvor.

Yangcheng Evening News rapporterade att missbildningar i nio städer i Zhu-flodens delta ligger på hela 2,82 procent, vilket är fyra gånger högre än i omkringliggande städer. Denna siffra är dubbelt så hög som för tio år sedan och 50 procent högre än det nationella genomsnittet. Företrädare för hälsovården i Dongguan tror att ökade föroreningar, drogmissbruk och bättre informationsinsamling ligger bakom de högre siffrorna i Dongguan.

Även i Hunanprovinsen har missbildningarna fördubblats de senaste tio åren. Luft- och vattenföroreningar tros vara den största boven, men även föroreningar i maten räknas som en faktor.

Yang, en nybliven mor från Dalian i Liaoningprovinsen sade till media att läkarna varnade gravida och ammande kvinnor för att äta skaldjur sedan många nyfödda barn i området haft hudproblem, såsom röda knottror över hela kroppen.

”Här i Dalian finns det kemifabriker överallt. Varje dag pumpar de ut föroreningar i luften. Det är klart att det får negativa effekter för barnen. Även om de inte är synliga nu, kommer inte de skadliga effekterna bli tydligare om ett par år eller ett par årtionden”, sade hon.

via Missbildningar hos nyfödda i Kina har ökat med 70 procent – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.