Kinesiskt naturläkemedel innehöll djurmedicin

25 oktober, 2011 kl. 07:52 | Publicerat i Kina, Kropp & Sinne | Lämna en kommentar
Etiketter: , ,

Epoch Times

En läkemedelstillverkare i Kina har avslöjats med att ha använt veterinärläkemedel i sina produkter avsedda för människor. Det pågick i flera år, innan produkterna togs bort från affärerna nyligen.

Falska kosttillskott till ett värde av mer än 30 miljoner yuan hittades i en räd i Shanxiprovinsen. Det upptäcktes att tillverkaren hade använt veterinärläkemedel i en dyr produkt vid namn ”Hong Kong Instant Asthma relief”, som enligt uppgift skulle innehålla traditionella kinesiska mediciningredienser som ginseng och lingzhi-svamp.

Beijing Morning Post rapporterade den 3 oktober att en man vid namn Liu från Peking köpte tolv förpackningar med för att behandla sin långvariga astma.

Efter att ha tagit medicinen började han dock må illa och kräktes upprepade gånger. Läkemedelsföretaget svarade inte på hans samtal.

En reporter från Beijing Morning Post upptäckte att tillverkningsplatsen som angavs på förpackningen var falsk och att Shanxi Tianlong Biotechnology som nämndes på etiketten inte producerar ett läkemedel med det här namnet.

Senare undersökningar avslöjade att det falska naturläkemedlet tillverkades i ett övergivet hus i en liten by i Xi’an i nordvästra Shanxi. Den här fabriken producerade åtta olika falska produkter, bland annat “Hong Kong Instant Asthma Relief,” “Deep-sea Combined Revival Capsule,” och “Add Strength.”

Den falska läkemedelsproducenten erkände för tidningen att de huvudsakliga ingredienserna var stärkelse och livsmedelstillsatsen maltodextrin och att man blandade in veterinärläkemedel.

Omkring 96 000 förpackningar med falska naturläkemedel hittades, till ett sammanlagt värde av mer än 30 miljoner yuan.

Enligt Guangming Daily såldes ”Hong Kong Instant Asthma Relief” i 18 apotek i sydöstra Kina, såsom Quanzhou, Xiamen och Zhangzhou.

Ett biträde på ett apotek sade till Guangming Daily att läkemedlet hade funnits på hyllorna i mer än ett år och att det var mycket populärt.

Produkten försvann dock plötsligt i år. Apoteksbiträdet sade att de inte var medvetna om att medicinen var falsk.

Ingen svarade när New tang Dynasty TV ringde Shanxi Tianlong Biotechnology den 4 oktober.

Den lokala polisen har inte agerat och tycks inte medvetna om situationen.

Bilder på produkterna har redan tagits bort från Shanxi Tianlong Biotechnologys hemsida.

Experter varnade för att veterinärmediciner är framtagna för djurs fysiologi och ämnesomsättning och att de kan leda till förgiftning och till och med livshotande tillstånd om de intas av människor.

Ett antal fall med falska naturläkemedel har rapporterats på senare år, bland annat i Hangzhou och Nanjing.

Det kinesiska hälsoministeriet publicerade i januari en lista på 51 falska läkemedel och naturläkemedel. Bland dem fanns 19 olika preparat för att balansera blodsockernivån, som innehöll otillåtna kemikalier som sibutramin och fenolftalein.

via Kinesiskt naturläkemedel innehöll djurmedicin – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.