Tortyr och död i Kinas omskolningscenter

31 oktober, 2011 kl. 07:21 | Publicerat i Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter, slavarbetsläger | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,Wang Hongliang
Epoch Times

En kvinna i 50-årsåldern bortfördes med våld av kinesiska myndigheter till ett så kallat Lagligt utbildningscenter för hjärntvätt. Tio dagar senare var hon död och hennes kropp var gul och blå efter misshandeln.

Wang Mingrong, avdelningssköterska vid Chengdu rehabiliteringssjukhus, som utövade Falun Gong, bortfördes den 7 september av personal från den ökända 610-byrån, vilken är ansvarig för förföljlsen av Falun Gong i Kina och har som mål att utrota metoden och dess utövare, samt av poliser från den lokala polisstationen och gatukommittén, en sorts spionorgan som övervakar vad alla i grannskapet gör.

Wang togs till Chengdus så kallat Lagliga utbildningscenter, en anläggning som används för internering och hjärntvätt av Falun Gong-utövare.

En anonym person som känner till Wangs fall sade att Wang började hungerstrejka för att protestera mot den olagliga interneringen. Hon blev då brutalt misshandlad och tvångsmatad via en slang. Tio dagar senare var Wang död. Hela hennes kropp var blåslagen, men den exakta dödsorsaken är okänd.

På grund av trycket från den lokala 610-byrån vågade Wangs familj inte avslöja detaljerna kring hennes död och många av hennes vänner blev inte informerade. Hennes kropp kremerades den 23 september.

När Epoch Times kontaktade staden Chengdus utbildningscenter per telefon svarade varken Li Feng eller Yi Decai, de två främst ansvariga för verksamheten. En annan tjänsteman, en kvinna med familjenamnet Bao, lade genast på luren. Ett samtal till vice polischef Wang Xuefeng vid den lokala polisstationen gav heller ingen information.

Wang började utöva Falun Gong 1998.  Mellan 70 och 100 miljoner kineser från alla samhällsgrupper, inklusive kadrer på hög nivå inom kommunistpartiet, utövade då Falun Gong, enligt regimens officiella uppskattningar från den tiden.

Den 20 juli 1999 gav det kinesiska kommunistpartiets ledare Jiang Zemin order om utrotning av Falun Gong. 610-byrån bildades som en utomlaglig tvångsbyrå inom kommunistpartiet som arbetade med att ”omskola” utövare med vilka metoder som helst som ansågs nödvändiga, inklusive tortyr och död, enligt Falun Dafa Information Centers webbsida faluninfo.net (svensk motsvarighet falungonginfo.net).

Under åren som följde efter 1999 utsattes Wang ofta för förföljelse i syfte att tvinga henna att ge upp Falun Gong.

Chengdus utbildningscenter ligger i byn Caiwan i distriktet Huaqiao i Xinjin-länet. Utanför lokalerna finns ingen skylt, inte ens en som anger gatunummer. Grinden är ofta låst.

Många händelser där Falun Gong-utövare torterats brutalt och dödats har utspelat sig där under de gångna åtta åren, enligt rapporter på Clearwisdom.net, en webbsida som drivs av Falun Gong-utövare.

Xie Deqing, pensionerad ingenjör som utövade Falun Gong, dog 20 dagar efter att han hade förts bort av myndigheter den 29 april 2009 och tagits till Chengdus utbildningscenter.

Xie hade sagt till sin familj att han fått en injektion med en okänd drog. När han dött upptäcktes att båda hans händer blivit svarta och hans kropp också gradvis blev svart.

Tan Shaolan, en ung kvinna som arbetade vid en bomullsfabrik i Sichuan, blev bortförd och utsatt för hjärntvätt i Chengdus utbildningscenter i september 2003. Sexton månader senare, den 25 januari 2005, sändes Tan tillbaka till fabrikens sovsal. Hennes medarbetare upptäckte att hon inte hade något ansiktsuttryck och inte svarade på tilltal. Hon var i ett katatoniskt tillstånd och kunde inte tala om sina erfarenheter vid Chengdus utbildningscenter.

Två andra kvinnliga Falun Gong-utövare, Wang och Li, hade också blivit bortförda och tagits till liknande hjärntvättscenter.

Wang sade till Epoch Times att de så kallade Lagliga utbildningscentren finns över hela landet. Men de är i själva verket olagliga institutioner som särskilt har etablerats av kommunistpartiet för hjärntvätt och förföljelse av Falun Gong. Dessa center använder alla sorters brutala metoder i sina försök att tvinga Falun Gong-utövare att ge upp sin tro.

– Hjärntvättscentren drivs i hemlighet och mycket få människor vet om dem. De övervakas inte av samhället och landets lagar kan inte röra dem. Ståndaktiga Falun Gong-utövare har varit fängslade i hjärntvättscenter under långa tider. En del har blivit brutalt torterade och en del har till och med mördats, sade Wang.

Wang togs till ett hjärntvättscenter i Guangzhou i februari 2009. Hon sade att det inte fanns någon rättsprocess, ingen rättsakt visades för henne och ingen informerade hennes familj. Under lång tid hade hennes anhöriga ingen aning om var hon befann sig.

Li sade att hon blivit kidnappad och förd till hjärntvättscenter vid fem olika tillfällen.

– Precis som arbetsläger och fängelser torterar hjärntvättscenter ofta Falun Gong-utövare grymt. År 2002 blev jag utsatt för särskilt grym tortyr då jag blev hårt bunden med rep under långa perioder. Därefter hade jag svårt att sitta upprätt i tre år, sade Li.

via Tortyr och död i Kinas omskolningscenter – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.