13-årig flicka kan varken gå eller tala efter HPV-vaccination

19 november, 2011 kl. 07:25 | Publicerat i Barn, hållbar utveckling, Kropp & Sinne, Miljöfrågor, Samhälle, Vetenskap | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

Susanne Larsson
Epoch Times

Den tidigare fullt friska Lucy Hinks kan varken gå eller tala efter att ha injicerats med den tredje dosen av vaccinet Cervarix, ett vaccin mot humant papillomvirus HPV och livmoderhalscancer. De svåra sviterna gör att hon sover upp till 23 timmar per dag, Nu varnar Lucys föräldrar för biverkningarna av vaccinet, rapporterar den brittiska tidskriften Daily Mail.

I september 2008 började det brittiska hälsodepartementet med ett nationellt HPV-vaccinationsprogram för unga flickor. Programmet innebär att alla flickor erbjuds vaccin mot humant papillomvirus som kan orsaka livmoderhalscancer. Föräldrarna har möjlighet att göra ett medvetet val och kan tacka nej men det kan vara svårt som förälder att förstå vad en vaccinering kan ge för konsekvenser.

I maj fick den engelska skolflickan Lucy Hink i Port Carlisle, den tredje vaccinationssprutan som ingår i vaccinationsprogrammet för HPV.  Den sprutan kom att förändra både Lucys och hennes föräldrars liv dramatiskt. Lucy fick en mycket allvarlig reaktion några veckor efter att hon vaccinerats som medförde att hon hamnade i ett närmast vegetativt tillstånd och i behov av vård dygnet runt.

-Vissa nätter har jag varit så orolig att jag har vaknat flera gånger bara för att försäkra mig om att hon fortfarande andas, säger Lucys mamma till Daily Mail.

Lucy hade tidigare reagerat på MPR-vaccin (vaccin mot mässling, påssjuka och röda hund) därför hade Lucys mamma oroat sig för eventuella biverkningar innan HPV-vaccinationen, men blivit lugnad när skolsköterskan försäkrat henne om att biverkningar var ytterst  ovanliga.

– Vi känner oss lurade eftersom vi och de flesta föräldrar litar på hälsovårdsmyndigheterna när det gäller våra barns liv, säger Lucys mamma.

Lucys föräldrar vill nu uppmana alla andra föräldrar att ta reda på eventuella biverkningar av vaccinet Cervarix.

-Jag önskar att ingen ska behöva gå igenom det vi fått göra, säger Lucys mamma, och fortsätter:

-Jag vill uppmana föräldrar att ta reda på alla fakta, samla så mycket information som möjligt. Bestäm själv om vad som är rätt för ditt barn.

Enligt läkemedelsföretaget GlaxoSmithKline som tillverkar Cervarix, tar man alla rapporter om biverkningar på största allvar.

Nästan 4500 biverkningsreaktioner på HPV vaccinet har rapporterats sedan vaccinationsprogrammet började. Bland de mer allvarliga har förekommit fall av Guillain-Barrés syndrom, liksom de diagnoser som Lucy nu bekräftats lida av, myalgisk encefalomyelit och kroniskt trötthetssyndrom.

I Sverige har Socialstyrelsen beslutat att HPV-vaccination ska införas i det allmänna vaccinationsprogrammet från den 1 januari 2010 till flickor födda 1999 och senare när de går i årskurs 5-6. Även äldre flickor i åldern 13-18 år (flickor födda efter 1/1 1993) ska erbjudas vaccinet kostnadfritt enligt uppgifter från SKL:s (Sveriges kommuner och landsting) informationssida.

Upphandlingen av vaccinet har fördröjts i landstingen på grund av en domstolsprocess mellan de två läkemedelsföretagen Sanofi Pasteur MSD med vaccinet Gardasil och Glaxo Smith Kline med vaccinet Cervarix.

Örebro läns landsting meddelade nyligen på sin informationssida att man inte kommer att vänta längre utan förbereder vaccineringen på flickor födda 1993 på länets vårdcentraler och även andra landsting förväntas följa efter.

via 13-årig flicka kan varken gå eller tala efter HPV-vaccination – Epoch Times

Mer i detta ämne:


Annonser

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Inte nog med de …detta kommer leda till en katastrof för vår nästa generation unga kvinnor! Om man istället använder något likt BT se http://www.vixi.se vid samlag för att inte bakterier o virus skall få fäste på slemhinnorna så behövs inga vaccinationer alls… dessutom finns en risk till infertilitet..vilket kommer leda till att de som vill bilda familj kommer behöva IVF behandlingar och VEM kommer ta ansvar och stå för dessa kostnader..? Kanske ett bra sätt att bidra till minskat barna födande och minskad befolkningen…Att skaffa familj kommer kanske bli en status vara i framtiden..Hur UR tiden är vi på väg..Dags att vi vuxna agerar och skyddar våra barn..! Det är våra barn som kommer få betala för våra felaktiga val i framtiden..<3

    • Och vem litar på det numera?? Alltid dessa ständiga försäkringar om att det är inte farligt, sen kommer rapporter om än det ena, än det andra…


"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.