Konst väcker minnen om förföljelse

21 november, 2011 kl. 18:13 | Publicerat i Andlighet, Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

M-L Koivuluoto
Epoch Times

En vandringsutställning som heter The Art of Shen Zhan Ren Sanningens, Godhetens och Tålamodets konst visas under två veckor (12-26 nov) i Örebros centrum, i affärscentrumet Krämaren. De flesta tavlorna har målats av kinesiska konstnärer som lever i exil på grund av att de utövar den andliga metoden Falun Gong, som utsätts för förföljelse i Kina.

På utställningen av The Art of Zhen, Shan, Ren i Örebro den 12 november 2011 står Benjamin Kong framför tavlan Röd mur.

Invigningen ägde rum på lördagen den 12 november och landshövdingen Rose-Marie Frebran och kultur- och medborgarnämndens ordförande Behcet Barsom nämnde i sitt tal hur viktigt det är att man tillåter konsten vara fri, vilket inte kan uppnås i länder där förtryck och brist på mänskliga rättigher råder.

I konsthallen fanns en besökare som själv fått uppleva förtryck i Kina. Benjamin Kong är kinesisk läkare som bott i Skövde i flera år efter att ha fått asyl i Sverige.

Han övar Falun Gong och blev förföljd och torterad i Kina på grund av det. Genom konstverken i utställningen fick han också se delar av den grymma behandling som han själv utsattes för i arbetslägret i Kina.

Han tycker att utställningen är bra för att människorna kan se vad som händer i Kina.

– Världens media pratar inte tillräckligt mycket om vad som händer i Kina så därför är den här utställningen viktig. Jag menar att man inte har så många chanser i världen nu för tiden till att få veta vad som händer på riktigt i Kina, och det är viktigt att prata om vad som händer där idag.

– På grund av att jag utövar Falun Gong är det viktigt att berätta sanningen. På grund av förföljelsen blev jag arresterad fem gånger och misshandlad, de slog mig i huvudet så att jag förlorade medvetandet. De slog mig på benen och höfterna så jag föll ner, jag rullade runt på marken för att det var så smärtsamt att jag inte kunde stå. Jag kunde inte stå rak på en vecka efter det.

Han sändes till arbetsläger och fick vara där över ett år. Han fick göra slavarbete och blev hjärntvättad. De tvingade alla Falun Gong-utövare på arbetslägret att titta på program som de hade gjort med lögner om Falun Ggong och de fick läsa deras tidningar som de själv diktat ihop.

– I arbetslägret hade man ingen frihet och de kontrollerade människans grundläggande behov. Man behöver sova men de försöker hindra en från att sova så man inte är klar i huvudet.  Man tänker inte klart då.  Man behöver dricka vatten och om man inte får dricka blir man mycket trött. De kontrollerar när man får gå till toaletten.

På konstutställningen såg Benjamin Kong tavlor där polisen slår utövare, vilket han själv fått uppleva. Han kände också en mamma i Kina vars son hade dött på grund av förföljelsen.

Han hade också ett starkt intryck av tavlan där man tar organ från en utövare. Han har inte själv något bevis att sådant händer men eftersom han är läkare pratade han med andra läkare som gör organtransplantationer i Kina och fick detta bekräftat.

Läkarna som gör transplantationer åker till platser där polisen har dödat kriminella, dvs man har skjutit dem på ställen som garanterar att de lever tills dess att man tagit deras organ. Om man lever kan man ta deras organ om de har bra kvalitet eftersom organen behöver ha blodcirkulation vid avlägsnandet.

När man inte dör direkt och när skottet har ljudit, kommer olika läkare springande och tar olika organ. Han har pratat med läkare som gör detta och de berättade att en gång sade en person till dem att det gör så ont så var god och gör det snabbt, ta organen snabbt.

Benjamin Kong menar att i Kina respekterar man inte mänskliga rättigheter. Falun Gong-utövare ses av kommunistregimen som fiender och det finns inga lagar som kan skydda Falun Gong-utövares rättigheter. Även om det finns lagar, gäller de inte för Falun Gong-utövare.

Benjamin hoppas att fler människor får känna till förföljelsen och rapportera om den såsom Epoch Times gör. Han är ledsen över att inte så många medier gör som Epoch Times.

via Konst väcker minnen om förföljelse – Epoch Times

Mer info: Konst som öppnar dörrar till okända rum

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.