Ny källa till Mayarikets profetia om 2012

2 december, 2011 kl. 11:10 | Publicerat i Andlighet, Kultur, Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter:

Epoch Times

En andra källa till den berömda Maya-profetian om december 2012 som en viktig brytningstid har blivit känd. Profetian är inristad i en tegelsten som hittats i Comalcalco i södra Mexiko.

Tidigare har man bara refererat till en forntida inristning på en stentavla nära Tortuguero.

Inskriptionen, som kallas Comalcalco-stenen, är omkring 1 300 år gammal och tros ha placerats med utsidan inåt eller dold med gips, vilket tyder på att den inte var menad att ses.

Nationella institutet för historia och antropologi i Mexiko (INAH) gjorde ett uttalande på nätet om denna andra inskription om att det västerländska messianska tänkandet har förvrängt synsättet på forntida civilisationer som Mayariket till att bli apokalyptiska profetior. I själva verket förutsäger Mayakalendern en serie av cykler där en period utgör starten på en annan.

”Enligt Maya-konceptet pånyttföds kosmos var trettonde baktun (som tillsammans utgör 5 200 år), vilket fullbordar en skapelsecykel”, säger INAH i sitt uttalande.

Mayacivilisationen hade sin topp mellan 300 och 900 e. Kr. Dess kalender startar 3114 f. Kr. och tiden är indelad i perioder som kallas baktuner, som var och en varar i 394 år.

Tortuguerotavlan beskriver händelser i slutet av den trettonde baktunen i december 2012 då en eller flera gudar kommer att stiga ned, känt som B’alu’n Yookte ‘K’uh, vilket kan översättas till ”nio pelare”.

Mer än 50 experter på Mayakulturen från tolv olika länder kommer att träffas vid Seventh Palenque Round Table från 27 november till 2 december för att diskutera olika aspekter i kalendern.

via Ny källa till Mayarikets profetia om 2012 – Epoch Times


Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.