Dags för julmusik?

18 december, 2011 kl. 11:10 | Publicerat i Andlighet, dagens tankar, Kultur, Musik | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , ,

Idag är det Tredje Advent och Julafton närmar sig. Har julstämningen börjat infinna sig?

Själv älskar jag att lyssna på klassisk fin julmusik på julafton och dagarna innan. Den tillsammans med samvaro med nära och kära, lite julklappar, lite god julmat och juliga godsaker är för mig julafton. Och gärna en promenad i mild solglans i ett vintrigt gnistrande landskap.

Detta skapar för mig den stämning av lugn kärleksfull harmoni som jag tycker är en del av julens kristna budskap; Fridsfursten Jesus som kom ner till Jorden för att sprida sitt budskap om kärleken till nästan och som gav vägledning om hur att leva i harmoni med himlens lagar och med sin medmänniska.

P2 har ett program som spelar klassisk julmusik dygnet runt via internet och för den som önskar lite mer världsliga toner så har P4 ett program på webben som heter Bjällerklang och som också spelas dygnet runt.

Webbkanalen P2 Klassisk Jul sprider traditionell julstämning med hjälp av klassiskt klingande julmusik.

P2 Klassisk Jul är vår julklapp till dig som vill ha härligt traditionell julstämning hela advent, till och med den 9 januari kl. 9. En kanal fylld av klassiskt klingande julmusik – de vackraste julsångerna i praktfulla arrangemang.

Anders Klintevall och Sam Jakobsson ansvarar för P2 Klassisk Jul där många eminenta ensembler och solister som OD, Radiokören, Malena Ernman och Peter Mattei tolkar de vackraste julsångerna.

Webbkanalen P4 Bjällerklang erbjuder de mest älskade och populära jullåtarna i både välkända och oväntade versioner, dygnet runt på webben och i mobilen med start kl 10 den 21 november till kl 9 den 9 januari 2012.

SR Bjällerklang är vår julklapp till sig som älskar julmusik: Här erbjuder vi de mest älskade och populära jullåtarna i både välkända och oväntade versioner.

Kerstin Behrendtz ansvarar för SR Bjällerklang där det i år bland annat blir julnyheter med stjärnartister som Michael Bublé, Hurts, Natasha Bedingfield, Gunhild Carling, Måns Zelmerlöw, Justin Bieber, She and Him, Bryan Adams, Svante Thuresson, bland andra.

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.