Indiens sista slum för trollkarlar kommer snart att försvinna

1 januari, 2012 kl. 06:58 | Publicerat i Kultur, Lustiga fenomen :-) | Lämna en kommentar
Etiketter: ,

Joshua Philipp
Epoch Times

Det finns en plats i Indien där magin aldrig dog. I skymningen lyser julbelysningen upp byggnaderna likt stjärnljus och musikens långsamma rytm inleder festen med stora dockor och trolleritrick som förts vidare genom generationer.

Indiens trollkarlsslum i Kathputlikolonin, utanför västra Delhi, är den sista bilden av en tidsålder med under och magi. Men snart kommer allt att vara borta. Marken såldes till exploatörer och kolonin kommer att jämnas med marken och ge plats åt en galleria. Dess färgstarka invånare kommer att flyttas till höghus för låginkomsttagare.

Filmskaparna Jim Goldblum och Adam Weber och Emmy-vinnande fotografen Joshua Cogan, spelar in områdets sista dagar i deras kommande dokumentär: ”I morgon försvinner vi.”

”Man kan bara inte tro på vad de här människorna kan göra”, sade Goldblum.

Huvudpersonen som de följer är trollkarlen Ishamuddin Khan, en av de mer kända artisterna i kolonin. Han är en av de få människorna i världen som kan utföra det indiska reptricket – att få ett slakt rep att resa sig från en korg och höja sig 6 meter upp i luften, vilket han har utfört runtom i världen, även på en show för Pen & Teller vid Taj Mahal.

Khan vandrade in i djungeln när han var ung fast besluten att klara sig på egen hand. I djungeln hände en massa intressanta saker, bland annat ”lärde han sig magi från några lokala trollkonstnärer där som han tog med sig tillbaka,” sade Goldblum.

De andra konstnärerna är inte mindre imponerande. En dockmakare de mötte gör 15-strängade marionetter. Goldblum noterar att detta kräver ”fem strängar på vardera handen, samt på armbågar, axlar och en bakom nacken.”

”Han vann det indiska Oscarspriset för traditionell konst. Han är fenomenal på dockteater, sade ”Goldblum

I hundratals år enade kringresande artister i Indien landet under en gemensam kultur. De var berättare och musiker som höll landet på samma bog. ”Idén med ett enat Indien kan till stor del tillskrivas dessa folkartister”, säger Goldblum.

Läs mer: Indiens sista slum för trollkarlar kommer snart att försvinna – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.