Boskapsdjur i Kina får för mycket antibiotika

27 januari, 2012 kl. 07:42 | Publicerat i hållbar utveckling, Kina, Kropp & Sinne, Mat, Miljöfrågor | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

Alex Wu

Antibiotika överanvänds inom Kinas köttindustri. Nästan hälften av 210 000 ton antibiotika som årligen produceras i Kina används på djur, enligt senaste rapporter.

Southern Daily skrev den 21 december att kyckling, ankor, ägg, fisk och rött kött i Kina är förgiftade på grund av den omfattande antibiotikaanvändningen. Tidningen skriver att människan påverkas av den antibiotika som stannar kvar i maten.

Den forsatta användningen av antibiotika drivs på av de många sjukdomarna inom den högkoncentrerade djuruppfödningen som utvecklats i Kina de senaste åren. Att tillsätta mer antibiotika i djurfodret blev det vanligaste sättet att hantera sjukdomarna bland djuren, och var särskilt märkbar inom fisk- och skaldjursindustrin.

När man ökar den vanliga dosen blir bakterierna resistenta mot antibiotikan. Inom ett årtionde har veterinärantibiotika utveckats från vanligt penicillin, kloramfenikol och terramycin till mer kraftfulla mediciner som enrofloxacin, florfenikol, sulfonamider, cefalosporiner och kinoloner.

Experter som citeras i Southern Daily-artikeln varnar för att man kan utveckla allergier, eller i allvarliga fall bli förgiftad, om man äter mat som innehåller antibiotika.

Vill det sig riktigt illa kan “superbakterien”, som är resistent mot mediciner, uppkomma av antibiotikaanvändning en lång tid, vilket utgör större risker. Artikeln nämner att läkare redan har stött på fall av bakterieinfektioner som är obotliga.

via Boskapsdjur i Kina får för mycket antibiotika – Epoch Times

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.