Kinesiska regimen rekryterar 8 000 poliser för att ”upprätthålla stabiliteten” i Xinjiang

2 februari, 2012 kl. 08:59 | Publicerat i förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter | Lämna en kommentar
Etiketter: , , ,

John An & Matthew Robertson
Epoch Times

Den kinesiska regimen håller på att rekrytera en förstärkning på 8 000 poliser till den styrka som sköter ”upprätthållandet av stabiliteten” i den autonoma uighuriska regionen Xinjiang.

Enligt vad regimens nyhetsbyrå Xinhua rapporterade den 30 januari kommer man upprätthålla en politik som man kallar ”en polis i varje by”, även om det i vissa fall kommer handla om mer än en per by.

Enligt statlig media kommer poliser från olika styrkor tillsammans med milis och medlemmar av ”försvarsteam” att undersöka ”illegala religiösa aktiviteter” och främst utföra ”folkkontroll” för att upprätthålla stabiliteten.

Sedan sammandrabbningarna för två år sedan, som krävde minst 200 dödsoffer, har det varit stora etniska spänningar i Xinjiang. I juli 2011 utbröt till exempel eldstrider i Hotan som krävde 18 dödsoffer. Statlig media sade att det handlade om våld och terrorism, men uighuriska grupper utanför Kina har sagt att det var en protest som brutalt slogs ned, med tragiska konsekvenser.

I en intervju med Radio Free Asia sade Dilshat Reshit, talesman för Uighuriska världskongressen, som är baserad i München i Tyskland, att rekryteringen av 8 000 bypoliser är ett steg från regimen för att öka förtrycket och övervakningen.

– På grund av de lokala myndigheternas konstanta förtryck vågar uighurerna i området inte ge intervjuer till utländsk media, tillade han.

via Kinesiska regimen rekryterar 8 000 poliser för att ”upprätthålla stabiliteten” i Xinjiang – Epoch Times


Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.