Kinesiske polischefen som försökte fly till USA övervakade organskörd

18 februari, 2012 kl. 15:29 | Publicerat i Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter, slavarbetsläger | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , ,

Matthew Robertson
Epoch Times

Den högt uppsatte kinesiske tjänsteman som försökte fly till USA förra veckan har historier att berätta om sitt deltagande i tusentals människorättskränkningar. Han kan redan ha berättat om dem för anställda vid det amerikanska konsulatet.

Wang Lijun, tidigare chef för allmänna säkerhetsbyrån och vice borgmästare i storstaden Chongqing i sydvästra Kina, fruktade att hans chef, stadens partichef Bo Xilai, tänkte låta mörda honomn, och flydde den 6 februari till det amerikanska konsulatet i Chengdu, fyra timmars bilkörning västerut.

Han var på konsulatet i över ett dygn och enligt Radio France International avslöjade han för personal på ambassaden detaljer om de brott han och Bo begått. Han lämnade Chengdu eskorterad av säkerhetspersonal från Peking.

Bland Wangs värsta brott är hans deltagande i organstölder från samvetsfångar i kinesiska fängelser, en hantering som den kinesiska regimen hävdat inte existerar. Tidigare i sin karriär höll Wang ett tal där han diskuterade sin inblandning i organskörd.

2006, tre år efter att han blev chef för allmänna säkerhetsbyrån i staden Jizhou i Liaoningprovinsen fick Wang ta emot ett pris. Det var dock inte för brottsbekämpning utan för att hans pionjärarbete inom hur man bäst ska genomföra organtransplantationer med organ från fångar, som kan ha varit vid liv när deras organ togs, och han slipade på dessa tekniker under tusentals försök på fältet.

Wang fick priset i september 2006, av Guanghua Science and Technology Foundation, en välgörenhetsorganisation som ska hjälpa till att få ungdomar intresserade av vetenskap och teknik. Enligt stiftelsens hemsida står den under direkt kontroll av kommunistiska ungdomsbrigaden, en av de massorganisationer som kommunistpartiet använder för att rekrytera medlemmar.

I Wangs tacktal, som fortfarande finns på nätet, tackar han Guanghuastiftelsens personal för att de ”outtröttligt” rest till Liaoningprovinsen för att observera hans arbete.

Han nämner ett tillfälle när stiftelsens personal var tvungna att snabbt resa hem från en utlandsresa för att övervaka ett försök.

”Som vi alla vet är den så kallade ‘fältforskningen’ resultatet av flera tusen intensiva transplantationer i fält”, tillade han.

Wang tog emot priset som chef för ”forskningscentret för fältpsykologi” som enligt information på handelsministeriets hemsida är underställd Jinzhous allmänna säkerhetsbyrå. Den korta presentationen säger att man har forskningsutbyten med universitet i mer än tio länder. Epoch Times har inte fått svar på mail som skickats till centret, och numret som anges på hemsidan kopplades inte fram.

I Wangs tacktal på nätet står: ”Som en erfaren polisman var det något av en chock att se någon avrättas och se dennes organ transplanteras till flera andra personer. Det här är ett mycket viktigt arbete som krävt mycket hårt jobb från många människor. Generalsekreteraren för China Guanghua Foundation, Jinyang, och hans personal, var där på platsen med oss och har upplevt detta.”

Ren Jinyang, generalsekreteraren för Guanghuastiftelsen som Wang nämnde i talet, höll även han ett tal vid prisutdelningen, där han förklarade att Wang prisades för sin ”grundforskning och fältexperiment” när det gällde att göra organmottagare mer receptiva för transplantaten.

”De har skapat en helt ny skyddsvätska,” står det i Rens tal. ”Efter djurförsök, försök utanför kroppen och kliniska försök har de nått en viktig milstolpe där mottagarna blir mer receptiva för en lever eller njurar som injicerats med denna vätska.”

Forskare som undersöker Kinas organtransplantationer oroades av vad detta antydde.

– Den så kallade ”forskningsplatsen” som Wang Lijun nämner är endera en ren avrättningsplats med medicinska fordon eller möjligen en klinik där folks organ tas ut, sade Ethan Gutmann, som har skrivit mycket om organstölder från Kinas samvetsfångar.

Han tillade att de injektioner som Wang fick priset för troligen är ”antikoagulanter och experimentella mediciner som sänker risken för avstötning när organen tas från en levande men döende kropp, vars hjärta fortfarande slår, till en annan människa”. Gutmann tillade att detta är ”normal medicinsk hantering” i Kina, där sjukhus, militärsjukhus och säkerhetspolis arbetar nära varann.

– Det finns inga som helst garantier för att det fanns samtycke till denna organskörd. Det finns massor med bevis som uppdagats att offren kan ha varit muslimska uigurer, tibetanska buddhister, kristna eller, betydligt mer sannolikt, Falun Gong-utövare. Med andra ord fick Wang sitt pris för något som inte ens i bästa fall var något annat än rent barbari.”

Det är omöjligt att veta hur många av de offer som Wang refererade till i sin kommentar om ”tusentals” transplantationer i fält som var kriminella fångar och hur många som var samvetsfångar som Falun Gong-utövare. Dessutom finns det i Kina en hel uppsjö brott som inte är våldsbrott men som kan straffas med döden. Kommunistregimen publicerar dock ingen statistik över hur många som avrättas och varför.

David Matas, en prisbelönt kanadensisk människorättsadvokat, och David Kilgour, före detta kanadensisk statssekreterare och åklagare, författade tillsammans en rapport om organskörd från Falun Gong-utövare i Kina. De beräknar att 60 000 transplantationer utfördes i Kina mellan 2000 och 2005, och att Falun Gong-utövare troligen var källan till organen i 41 500 av dessa fall.

Med andra ord kom två tredjedelar av de organ som användes i transplantationer under denna period, som delvis överensstämmer med Wangs ”forskning”, från samvetsfångar. De flesta av dem bör ha varit Falun Gong-utövare.

Tidningen UCQ Global Researcher hänvisade till Kilgour/Matas och Gutmann, som tillsammans beräknat att över 62 000 Falun Gong-utövare dödats för sina organ under perioden 2000-2008.

För experterna lämnas en viktig fråga oroväckande nog obesvarad i Wangs kommentarer, nämligen om fångarna var döda innan deras organ togs. Med tanke på referenserna till injektioner är det mycket möjligt att offren ännu levde när deras organ togs, menar de.

– Tidigare sköt man dödsdömda fångar i Kina, men sedan växlade de till injektioner. I praktiken avrättar de inte med injektionerna utan paralyserar bara och tar organen medan kroppen ännu lever.

När ett organ tas från en ännu levande kropp är det färskare, och det är mindre vanligt med avstötning.

– Det är möjligt att ta ett organ precis efter att offrets hjärna dött, men det är mycket mer komplicerat. Organen förfaller mycket mer när hjärndöd inträtt, men om man i stället håller en kropp vid liv genom mediciner kan man skörda organen över en längre period.

Wangs konversationer med de anställda vid det amerikanska konsulatet i Chengdu kan kasta ljus över detaljer som hur dessa mediciner han använde i transplantationerna i Liaoningprovinsen fungerar.

Oavsett så innebär Wangs besök vid konsulatet den bästa chansen hittills att få bekräftelse från en kinesisk partitjänsteman av de pågående organstölderna i Kina.

Vid en presskonferens i Washington D.C. på måndagen uppmanade Falun Gong-talespersonen Tsuwei Huang den amerikanska regeringen att offentliggöra vad Wang sagt till konsulatpersonalen.

Research av Sophia Fang.

via Kinesiske polischefen som försökte fly till USA övervakade organskörd – Epoch Times

Se även:

 Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.