Shen Yun – En riktigt härlig påskpresent

5 april, 2012 kl. 08:21 | Publicerat i Kinesisk kultur, Shen Yun, Utan kategori | Lämna en kommentar
Etiketter: , ,

Epoch Times

Till Shen Yun Performing Arts föreställning i Stockholm kom ett internationellt gäng med Eva Zahrzewski i spetsen. Hon menar att Shen Yun gav henne en upplevelse som var som en fin påskpresent.

-Jag tror inte att jag kommer att kunna somna i kväll. När jag blundar kommer jag att se den här fina, vackra, fantastiska föreställningen framför mig. Det här var en riktig härlig påskpresent, det kan man säga, från dem [Shen Yun] till mig, säger Eva Zahrzewski med ett glatt skratt.

Eva Zahrzewski är förskolechef och kulturarbetare och född i Tjeckien. Hon kom till Shen Yuns föreställning på Cirkus i Stockholm den 4 april tillsammans med vänner.

Hon menar att Shen Yun för ut en idé med sin föreställning, nämligen kampen mellan gott och ont. I den inledande scenen visas bland annat detta upp.

I andra berättande danser förkroppsligas sådana principer som godhet och rättvisa, anständighet och visdom och respekt för himlen. Shen Yuns mål är att återuppliva dessa dygder.

– Det var så perfekt. Alla var likadana, tjejerna som killarna. De var så fantastiska gymnaster. Jag hade ingen aning om att detta med till exempel volterna ingår i själva dansen. Jag trodde ju att det här var inlärt extra.

Shen Yun skriver på sin hemsida om Kinas 5000-åriga civilisationshistoria; om att under denna tid kom många traditioner fram och de var sammankopplade med varandra. Till exempel vävdes moment från kampsport, folkdans och akrobatik med tiden in i den klassiska kinesiska dansen, vilket har gjort den mycket uttrycksfull.

Eftersom Eva Zahrzewski är tjeckiska så har hon sett föreställningar på Laterna Magica, en teater som finns i både Prag och även i Stockholm. Där används film som skådespelarna spelar mot.

Shen Yun visar upp traditionell kinesisk kultur, men använder sig av det allra senaste inom grafisk teknik. På en stor bakgrundsskärm visas magnifika scenerier från det kinesiska landskapet, vackra byggnader och himmelska vyer, där animationer förbluffar publiken.

– Den här formen
av projektion på duk har vi på en teater som heter Lanterna Magica som är en teater med 3D. Det var kul att få se det här, att de också använder det. Det är så fantastiskt. Det är inte ofta man ser det.

Eva Zahrzewski sammanfattar sina intryck av kvällens föreställning så här:
– Jag hittar inga ord – helt magnifik. Det var en fantastisk föreställning som var perfekt framförd.

 …

Shen Yun Performing Arts har tre dans- och musikkompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen. Europaturnén år 2012 kommer till Cirkus i Stockholm 4, 5 och 6 april.

Nästa anhalt på turnén är London i Storbritannien den 10 till 15 april.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum: sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

via Shen Yun – En riktigt härlig påskpresent – Epoch Times


Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.