Shen Yun: ”Ett mirakel och vägledning från ovan”

11 april, 2012 kl. 09:45 | Publicerat i Kinesisk kultur, Shen Yun | Lämna en kommentar
Etiketter: , ,

En familjs upplevelse av Shen Yuns föreställning

Epoch Times

– Jag tycker det är fantastiskt att de gör en sådan föreställning. Den handlar om hjärtat, att göra något för varandra, att det finns en väg och att det gudomliga är med i vår vardag. Det är så fantastiskt, sade Anne-Christine Behr som tagit med sig sin familj på Shen Yuns föreställning i Stockholm den 6 april.

Anne-Christine Behr är utbildad Montessorilärare och har även dansat balett sedan sex års ålder. Hon älskar dans och det är en livsstil för henne.

Redan första gången hon såg Shen Yun Performing Arts uppträda i Stockholm år 2011, önskade hon få dela upplevelsen med sin före detta make. Ann-Christine Behr berättar varför:

– Eftersom den [Shen Yun] verkligen visar sambandet mellan människorna här och hela vägen upp till himlen; länken och omtanken. Jag vet att Daniel också tänker på det sättet. Och att det inte är så vanligt att sådant visas i vårt samhälle.

Daniel Behr har sina rötter i Iowa, USA, men har bott i Sverige i 12 år, och har ett eget företag i miljöbranschen. Han var betagen ända från första scenen:

– Ja, redan den allra första scenen, den lyfte mig till en högre nivå, och där var jag kvar resten av kvällen sade Daniel, hjärtligt skrattande. Han fortsatte:

– Det är så vackert, verkligen vackert, och jag tycker att det förmedlar ett mycket fint budskap som folk verkligen behöver höra.

Daniel Behr skriver själv poesi, och har själv uppträtt i poesisammanhang.

– Jag vet hur kraftfullt det kan vara med konst när det gäller att beröra folk på ett sätt som religion inte kan. Så jag stödjer verkligen sådant här, sade Daniel, och förklarade vidare vad ett bra budskap är, som han tyckte fanns i Shen Yun:

– Ett som leder folk till en förståelse att det finns en högre väg, ett högre medvetande, och att vi alla kan åkalla detta högre medvetandet, och att det kan hjälpa oss.

De ideal som Shen Yun uppvisar har sina rötter i konfucianismen, buddhismen och daoismen och utgör den traditionella kinesiska kulturens essens, får man lära sig på deras hemsida. Scenkonstföretaget har som mål att återuppliva dessa dygder världen över, med värderingar såsom barmhärtighet, lojalitet, vänlighet och mod.

Anne-Christine Behr reflekterade över de goda värderingar:

– Det är tydligt att de själva uttrycker de här värdena. Det handlar inte ett dugg om var och ens personliga önskan, om att bli en idol, utan det är de här värdena som de lever och dansar för, gör sin konst för. Förutom det är de otroligt skickliga och vackra, det är helt otroligt.

Sångerna var textade på svenska och projicerades på bakgrundscenen, och om det sade Daniel:

– Jag kan inte läsa svenska så bra, men jag förstod i princip vad det handlade om, budskapet, och det var verkligen vackert, att gudarna kallar på oss, i princip att högre väsen kallar på oss.

Daniel Behr anser att i dagens samhälle finns allt fler människor som söker efter mer andlighet, och att Shen Yuns föreställning är en ”fullträff för alla som letar efter ett andligt budskap i en konstnärlig kontext”.

– Jag känner att det är väldigt många som håller på och vaknar upp nu, folk som tidigare inte tänkte på sådana saker. Det här är en riktig dörröppnare för folk.

Dottern Isabelle, som är 11 år, tränar gymnastik var förtjust över danserna.

– Jag tyckte de var väldigt duktiga. Och deras kläder var mycket vackra, sade Isabelle.

Allt började med en önskan, en tanke. I fredags var Anne–Chistine Behr på väg från Gotland till Stockholm för att fira Daniels födelsedag och någonstans i bakhuvudet fanns en tanke om Shen Yun, en önskan att få se dem igen, men hon hade ingen aning om att ensamblen var i stan.

Tidigare samma dag hade Daniel Behr råkat träffa en person som gav honom en Shen Yun-broschyr. När familjen inte kunde komma på vad de skulle hitta på för dagen, mindes han broschyren och tog fram den.

– Så fort hon såg den blev Anne-Christine eld och lågor och sade att det är detta vi ska göra, vi måste se Shen Yun, berättar Daniel Behr skrattande.

Hela familjen skyndade sig till Cirkus och fick i sista stund tag i biljetter till den fullsatta teaterlokalen.

– Det var ett mirakel och en vägledning från ovan, beskriver Daniel Behr.  En strålande glad familj lämnade Cirkus efter föreställningen på långfredagen.

Pirjo Svensson rapporterade.

Shen Yun Performing Arts har tre dans- och musikkompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen. Europaturnén 2012 har varit på Cirkus i Stockholm, de 4,5 och 6 april.

Nästa anhalt på turnén är Palais des Congrès i Paris, Frankrike den 10 april för att avslutas i London 12 – 15 april.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum: sv.shenyunperformingarts.org 

via Shen Yun: ”Ett mirakel och vägledning från ovan” – Epoch Times

Mer i detta ämne:


Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.