Japan planerar massivt solkraftverk

17 april, 2012 kl. 07:44 | Publicerat i hållbar utveckling, Miljöfrågor | Lämna en kommentar
Etiketter: ,

Jack Phillips
Epoch Times

Japan har som målsättning att öppna ett gigantiskt nytt solkraftverk i Tomakomai på den nordliga ön Hokkaido, vilket skulle bli det största i landet, enligt lokala rapporter.

Som en följd av jordbävningskatastrofen och dess konsekvenser i Fukushima i mars förra året, stänger Japan ner alla utom ett av sina kärnkraftverk i sitt sökande efter alternativa sätt att producera energi.

Softbanks systerbolag, SB Energy Corp., kommer att stå för planeringen av solkraftverket vilket beräknas få en genomsnittlig elproduktion på 200 000 kilowatt och en maxproduktion på 340 000 kw för 100 000 hushåll, rapporterar Kyodo news.

Softbank tillkännagav förra månaden att man kommer bygga solkraftverk i prefekturerna Kyoto Gunma och Tukushima. Dessa anläggningar kommer emellertid vara små i jämförelse med det planerade Tomakomai-komplexet, säger nyhetsbyrån.

Det har ryktats om att några av reaktorerna i Japan, ett av de mest kärnkraftsberoende länderna i världen, återigen kommer att sättas igång för att möta landets behov av energi i sommar.

Premiärminister Yoshihiko Noda har emellertid kortsiktigt satt punkt för diskussionen och menar att hans kabinett och Japan behöver mer tid för att starta upp reaktorerna igen.

– Premiärministern har instruerat mig att sammanställa en standard som tar i beaktande analyserna av orsakerna till Fukushima-katastrofen, samt en säkerhetsstandard även om den enbart är temporär, sade handelsministern Yukio Edano enligt Reuters.

via Japan planerar massivt solkraftverk – Epoch Times


Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.