Kinesiska bybors petition om Falun Gong skakar om i Kinas högsta ledning

29 maj, 2012 kl. 07:38 | Publicerat i Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter, Samhälle | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

Chen Yilian
Epoch Times

En vädjan från 300 familjer i en by, med krav på att en gripen Falun Gong-utövare ska frisläppas, har skakat om i de övre skikten inom den kinesiska regimen, enligt en initierad källa. Den har lett till reflektion inom regimen över hur vettlös de senaste 13 årens ofta våldsamma politiska kampanj mot den populära andliga metoden varit.

Tidigare denna månad undertecknade 300 bybor från Zhoutun Village i Botou i Hebeiprovinsen, en petition med sina fullständiga namn och tumavtryck. Som representanter för sina hushåll krävde de frigivning av en man vid namn Wang Xiaodong, som hålls häktad på grund av sin andliga övertygelse.

Wang åtalades för att ha producerat och distribuerat cd-skivor med information som avslöjade förföljelsen av Falun Gong, samt Falun Gongs verkliga principer.

Falun Gong har smutskastats av kommunistpartiet alltsedan det startade sin kampanj mot gruppen 1999. Säkerhetspolisen gjorde en razzia mot Wangs hem, och efter gripandet lämnade man hans 7-årige son och hans mor, som är i sjuttioårsåldern, att klara sig själva.

Byborna var upprörda över det inträffade, inte minst för att Wang var en välkänd lärare i byn, känd och respekterad bland invånarna.

Efter att ha undertecknat petitionen blev byborna trakasserade och skrämda av säkerhetspersonal, som försökte få dem att dra tillbaka sina uttalanden.

Petitionen väckte dock uppmärksamhet inom partitoppen, och satte igång en intensiv debatt om kommunistpartiets kostsamma och misslyckade kampanj mot Falun Gong, enligt en välplacerad källa.

– Många politiska ledare talar om den här händelsen och de flesta av dem uppmanar till en fredlig lösning. Xi Jinping och Li Keqiang har rådfrågat Zhu Rongji [före detta premiärminister], som sade att regeringens hantering av 25/4-händelsen var ett fullständigt misslyckande. Li Ruihuan utövade själv Falun Gong och har varit en klar anhängare av Falun Gong, sade källan.

Hänvisningen till ”25/4” betyder 25 april 1999, då över 10 000 Falun Gong-utövare samlades utanför klagomålskontoret i Peking för att be partiet att sluta trakassera Falun Gong-utövare. Källan sade vidare att relativt liberala partitjänstemän, såsom Zhu Rongji och Li Ruihuan, hade försökt stoppa förföljelsen, men att de inte kunde.

Källan, som talade med The Epoch Times på villkor att få vara anonym, eftersom avslöjande av statshemligheter kan resultera i dödsstraff i Kina, sade att lokala tjänstemän som hanterar Wang Xiaodongs fall har varit frustrerade och slutkörda sedan petitionen lämnades in. De hade inte väntat sig ett så allvarligt resultat, och deras överordnade har instruerat dem att använda alla sina resurser för att spåra och ta tillbaka det ursprungliga brevet.

– I och med petitionen från dessa 300 bybor kommer kommunistpartiets ansträngningar att demonisera Falun Gong snart att vändas till sin motsats, sade källan.

via Kinesiska bybors petition om Falun Gong skakar om i Kinas högsta ledning – Epoch Times

Mer om ämnet: Kinesiska intellektuella uttalar stöd för Falun Gong och de 300 bybornas petition


Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.