Hästjobb att må bra av

30 maj, 2012 kl. 08:32 | Publicerat i Resor, Samhälle | Lämna en kommentar
Etiketter: , ,

Veronica Örfelth
Epoch Times Sverige

Varje dag året runt står hästdroskorna på rad vid Central Park och väntar på en tur med någon upplevelsesugen person i den natursköna miljön mitt i New York.

Natalya Kabanova valde det här yrket eftersom hon mår bra av att vara tillsammans med hästar. Hon arbetade först på kontor när hon flyttade till New York från Ryssland 1998.

– Mitt första jobb var som programmerare, och sedan jobbade jag inom konfektionsindustrin. Vi exporterade varor över hela världen. Det var jättestressigt med mycket övertid, så jag tröttnade.

Det var tack vare sin dotter som Kabanova fann hästyrket. Dottern började rida som tioåring. Det ledde till att också Natalya Kabanova började vara runt hästarna och lärde sig rida. Hon upptäckte ett samband mellan hästarnas närvaro och hennes inre välmående.

– När jag var tillsammans med hästarna men inte mådde bra, då fick de mig att må bra. Därför började jag leta efter ett hästjobb.

Idag är hon väldigt lycklig över sitt arbete, såväl tack vare hästarna och den fina parken som att hon genom jobbet träffar många olika människor från hela världen.

Kabanova berättar att de har flera hästar som de byter mellan. Denna dag arbetar hon med favorithästen Jossie, som är en irländsk häst. Hon lärde sig mycket om honom under en intensiv period och blev väldigt fäst vid honom.

– Han är underbar! Han har en väldigt trevlig personlighet, gillar människor och är en mycket vänlig häst. Han är rar och tacksam, är avslappnad i människors sällskap och interagerar med dem. Han arbetar nästan varje dag, säger Natalya Kabanova stolt.

Under dagarna får hästarna havre och hemma i stallet finns både hö och en stor box där de kan ligga ner.

En gång om året får hästarna semester på en plats där de kan röra sig fritt över ängarna.

via Hästjobb att må bra av – Epoch Times

Mer i detta ämne:


Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.