USA erkänner vetskap om organskörd

31 maj, 2012 kl. 07:55 | Publicerat i Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

Jennifer Zeng

Jag fick nyligen veta att internetformuläret för visumansökan av icke-immigranter till USA DS-160 sedan juli 2011 begär uppgift om följande: ”Har du någonsin varit direkt inblandad i tvångstransplantation av mänskliga organ eller kroppsvävnad?”

Jag blev förvånad över nyheten. För mig innebär den att den amerikanska regeringen erkänner det kinesiska kommunistpartiets brott mot Falun Gong-utövare: organskörd från levande människor. Det tyder på att Washington inte bara bekräftar brottets existens, utan även i viss mån tar avstånd från det.

För dem som inte tror att olaglig organskörd förekommer är regeringens agerande en tydlig väckarklocka.

För alla poliser, läkare och andra tjänstemän i Kina som deltagit, eller fortfarande deltar i denna olagliga verksamhet, är det en obekväm nyhet.

Om förövarna och deras medbrottslingar inte kvalificerar sig för visum till USA, vart kan dessa tjänstemäns familjer resa?

En utväg för dem kan vara att erkänna sin skuld och bistå med upplysningar till World Organization to Investigate the persecution of Falun Gong (WOIPFG) eller andra organisationer.

Enligt WOIPFG:s talesman Wang Zhiyuan har en beväpnad vakt som bevittnat organskörd från en levande Falun Gong-utövare avslöjat brotten för WOIPFG. Med hänsyn till vaktens säkerhet tvekade organisationen först att publicera hans uppgifter, men han begärde själv att de skulle offentliggöras. Att bevittna sådan grymhet hade tydligen tyngt hans samvete. Att följa sitt samvete kan vara en utväg för dessa personer.

Även följande två frågor i visumformuläret pekar på viktiga frågor som har med Kinas regim att göra: ”Har du, under myndighetsutövning, någonsin ansvarat för, eller direkt begått, synnerligen allvarliga brott mot religionsfriheten?” och ”Har du någonsin varit med om att besluta om, eller genomdriva, barnbegränsning som inneburit tvångsabort eller tvångssterilisering?”

Jag har tidigare spekulerat i om inte Wang Lijun, när han befann sig på amerikanska konsulatet i Chengdu i februari, överlämnade dokument till de amerikanska myndigheterna som bevisar förekomsten av organskörd från levande människor.

Det verkar som om USA har vidtagit vissa åtgärder på ett diplomatiskt sätt. Det vill säga, man visar att man bekräftar brottets existens, och tar avstånd från det, men undviker konfrontation och konflikt med Kinas regim.

Denna nyhet måste bli vida känd för att ingjuta rädsla i alla dem som fortfarande medverkar vid organskörd och förföljelse av Falun Gong-utövare. Om de slutar omedelbart, och inte längre deltar i förföljelsen, kommer både utövare och brottslingarna själva att gagnas, eftersom dessa brott fördöms av såväl människor som gudar.

Jennifer Zeng har skrivit ”Witnessing History: One Chinese Woman’s Fight for Freedom and Falun Gong.” Innan hon blev förföljd för sin tro i Kina var hon forskare och rådgivare i det statliga rådet för utveckling.

via USA erkänner vetskap om organskörd – Epoch Times

Mer i detta ämne:

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.