Stoppa wifi i skolorna uppmanar Israels hälsominister

2 september, 2012 kl. 10:52 | Publicerat i Barn, hållbar utveckling, IT, Telekom och Media, Kropp & Sinne, Miljöfrågor, mobilstrålning, Samhälle, Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , ,

Susanne Larsson
Epoch Times

Israels biträdande hälsominister Yaakov Litzman har vädjat till utbildningsminister Gideon Sa’ar att omedelbart avbryta installationen av trådlöst internet, så kallat wifi, i skolorna.

Hälsoministern ser mycket allvarligt på riskerna med elektromagnetisk strålning, rapporterar tidskriften The Times of Israel.

I ett officiellt brev till utbildningsministern har hälsominister Litzman varnat för hälsoriskerna som eleverna utsätts för av de trådlösa nätverken. Litzman hänvisar till de medicinska forskningsrapporterna som han mottagit från advokat Michael Bach.

”Jag sympatiserar starkt med Bachs brev”, skriver Litzman. ”Jag har behandlat den här frågan mycket, även om jag inte är en professionell, och jag fruktar att den dagen kommer när vi ska ångra de oåterkalleliga skador som åsamkats våra barn.”

Vissa länder, bland annat Tyskland och delstaten Salzburg i Österrike, rekommenderar att wifi inte används i skolmiljöer. Europarådet förordade 2011 att medlemsländerna skulle använda fast internet i skolan i stället för trådlöst.

Mona Nilsson är journalist och författare som i många år bevakat riskerna med mobiltelefoner och elektromagnetisk strålning. Hon berättar att forskningen visar att exponering för strålning påverkar signalsubstanser och hormoner i hjärnan samt påverkar det centrala nervsystemets funktion.

När det gäller wifi ser hon både kortsiktiga och långsiktiga risker med att införa det i skolorna, vilket nu görs på bred front i svenska skolor:

– Det är logiskt att inte använda wifi i skolor eftersom det på kort sikt kan innebära försämrad inlärningsförmåga och sämre psykisk hälsa bland skoleleverna, men att det också får långsiktiga konsekvenser. På sikt ökar risken för cancer, neurologiska sjukdomar och svår elöverkänslighet, säger Mona Nilsson till Epoch Times.

Mona Nilsson anser att det är oacceptabelt både ur ekonomisk, folkhälsomässig och moralisk synpunkt att införa trådlös teknik i skolorna när de skadliga effekterna är så väldokumenterade.

– Våra barn måste kunna få gå till skolan utan att må dåligt och få sin hälsa förstörd, säger Mona Nilsson.

via Stoppa wifi i skolorna uppmanar Israels hälsominister – Epoch Times

 Mer i detta ämne:


Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.