“Guds fotavtryck” kan ha skapats av jätte

19 september, 2012 kl. 18:07 | Publicerat i Lustiga fenomen :-) | Lämna en kommentar
Etiketter:Belinda McCallum
Epoch Times

Ett relativt okänt avtryck i ett berg i östra Transvaal i Sydafrika kan utgöra bevis för att jättar en gång vandrade på jorden.

Den lokala befolkningen kallar det ”guds fotavtryck” och det är ungefär 1,2 meter långt.

I filmen ovan av den sydafrikanske författaren och upptäcktsresanden Michael Tellinger får vi en tydlig bild av det påstådda jätteavtrycket i en häll på Mpuluzi-batoliten, som har daterats vara runt 3,1 miljarder år gammal.

Klaus Dona, österrikare som forskar kring artefakter, har besökt platsen tillsammans med Tellinger och uppskattar i filmen nedan att en sådan jätte måste ha varit 7-7,5 meter lång, vilket är jämförbart med de jätteben han studerat som upptäcktes 1964 i en dal i södra Ecuador.

Dona uttrycker viss skepticism om formen på fotavtrycket eftersom punkten där rundningen på foten nära stortån möter vristen tycks ganska liten jämfört med vid ett normalt fotavtryck.

Tellinger beskriver stenen som “fenokrystisk” eller grov porfyrisk granit som genomgått flera stadier av kylning, vilket skapat stora och små korn. Han påpekar att både avtrycket och dess omgivning har genomgått liknande vittring, vilket gör att det är extremt osannolikt att avtrycket har huggits fram.

Klippan står i lodrät position, och Tellinger menar att detta beror på att plattektoniken har tryckt upp den. Man tror att sådant berg formas när magma stelnar inuti jordskorpan, vilket gör det osannolikt att fotavtrycket skulle ha kunnat skapas när graniten kyldes ner. Formen på stenen runt det som ser ut som märken av tår tyder dock på att en jättefot kan ha dragit upp materialet på samma sätt som med mjuk jord.

Tellinger menar att det är högst otroligt att klippan på ett naturligt sätt eroderat till den här formen. Han citerar matematikern Pieter Wagner på University of Port Elizabeth: “Det är mer sannolikt att små gröna människor kommer från rymden och slickar fram den med sina tungor än att den skapats av naturlig erosion.”

Både Tellinger och Dona efterfrågar en närmare vetenskaplig undersökning av avtrycket för att få veta mer om dess ursprung.

via “Guds fotavtryck” kan ha skapats av jätte – Epoch Times

Mer i detta ämne:

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.