Pyramid i Bosnien 25 000 år gammal (video)

18 oktober, 2012 kl. 10:23 | Publicerat i Kultur, Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter: , ,

naquatica-bosnia-pyramid-carbon-dated-25-thousand-years-old-.html

Vad vet vi egentligen om vår historia? Och hur sant är det vi vet? Vår historiekunskap uppdateras ständigt i ljuset av nya upptäckter.

NTD Television

Nyligen konstaterades att en pyramid i Bosnien är minst 25 000 år gammal.

De flesta vetenskapsmän och historiker tror att den mänskliga civilisationen började för bara 5 000 år sedan, med sumererna och babylonierna. De nya rönen om pyramidens ålder tyder på att det fanns en betydligt äldre och högt utvecklad civilisation på vår jord.

Två italienska arkeologer, Ricarrdo Brett och Niccolo Bisconti, hittade en bit med organiskt material på den bosniska pyramiden.

De kunde koldatera materialet och även pyramiden. Dateringen säger att pyramiden är 20 000 år äldre än starten för sumerernas och babyloniernas civilisationer.

När den bosniska pyramiden hittades år 2005 kunde forskarna bara mäta åldern på den jord som täckte pyramiden och fann att den var drygt 12 000 år gammal.

– Det organiska material som hittades på Solpyramiden och är biologiskt analyserat säger oss att pyramiden är äldre är 12 500 år; den äldsta på planeten, sade Semir Osmanagich som forskar på pyramiden i Bosnien.

Man kan undra hur en så stor pyramid kunde förbli oupptäckt i Europa i så många år. Platsen kallades Visikokullen innan man insåg vad den egentligen rymde.

Än så länge har någon ingång till pyramiden inte upptäckts, men ett intrikat system av tunnlar under pyramiden håller på att långsamt tas fram

Under pyramiderna i Bosnien finns ett mycket omfattande underjordisk tunnelnätverk. Det är miltals långt. I tunnlarna upptäcktes stora keramiska block som väger upp till 800 kilo, berättar Semir Osmanagich.

Det finns forskare och arkeologer som protesterar mot existensen av forntida civilisationer äldre 5 000 år. Detta senaste fynd stöder emellertid teorin att avancerade civilisationer existerade innan vår  civilisationshistoria började.

via Pyramid i Bosnien 25 000 år gammal video – Epoch Times

Länk till originalmaterialet 

For more news and videos visithttp://english.ntdtv.com
Follow us on Twitterhttp://twitter.com/NTDTelevision
Add us on Facebookhttp://on.fb.me/s5KV2C

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.