Kinesiska kampsportsmästare klår upp rivningsgäng

14 november, 2012 kl. 11:08 | Publicerat i Kina, mänskliga rättigheter, Samhälle | Lämna en kommentar
Etiketter: , , ,

Chen Jinghui
Epoch Times

Det låter som en kung fu-film, men två kampsportare, far och son från Henan-provinsen i Kina, klådde upp nästan tre dussin ligister som bröt sig in i deras hus och attackerade deras familj i ett försök att tvinga dem ut ur deras fastighet för att riva deras hem.

Tydligen hade båda tränat kampsport sedan de var barn, vilket innebar att ligisterna – vilka beordrats dit av sekreterare Xu Shaoying i det lokala kinesiska kommunistpartiet för att tvinga bort familjen från hemmet – skulle få det hett om öronen.

En videofilm som påstås ha spelats in efter slagsmålet i byn Chengliu i staden Bazhou i Henanprovinsen lades ut på kinesiska webbsidan Youmaker.com, och den visar konsekvenserna av faderns och sonens verk.

Videon visade inte hur de två slogs, bara ligisterna som ligger på golvet nära ingången. Några håller sig om huvudet, som om de var svårt skadade, medan flera står utanför och svär åt familjen.

– De lokala partitjänstemännen har sålt all tillgänglig mark i byn och nu har de ögonen på fler än 30 hushålls egendomar, däribland min familjs, sade fadern, Shen Yanming, till Epoch Times.

Tjänstemännen försökte tvinga dem att underteckna dokument om att överlämna ägandet av fastigheten till det lokala partikontoret, men de vägrade, sade Shen.

– Då beordrade de dussintals personer att försöka bryta sig in i min sons hus varje dag. Dessa personer blockerade ingången och hotade oss med kränkande språk, berättade Shen.

Sonen Shen Jianzhongs fru, Zhang, sade till Epoch Times att byns kommunistpartichef, Xu Shaoqing, sade till dussintals familjer i slutet av oktober att deras hem skulle rivas och marken exploateras. Xu gav dock inte familjerna några lagliga dokument att underteckna.

Efter att familjerna vägrat, beordrade Xu en del män från trakten att kasta smällare och tegelstenar mot bybornas hem, krossa deras fönster och dörrar och bombardera dem med förolämpningar, sade Zhang.

Den 29 oktober försökte ett 30-tal okända män bryta sig in i Shens hem och en av dem sade till hustrun: ”Går du med på att ditt hus rivs eller inte”, men hon vägrade. Mannen svarade då ilsket: ”Du går med på det när jag säger till dig att göra det! Sluta med detta nonsens!”

Några män grep sedan tag i Zhang och slog och sparkade honom och när de attackerade far och son, körde de ut sju av dem, sade Shen Yanming. Han sade att när männen sprang ut följde de inte efter dem.

Men nästa dag samlades fler personer framför deras hus och förbannade dem och lät dem inte gå därifrån. En dag senare belägrade över 50 personer och flera bilar hemmet.

– Jag ringde polisen och de sade till mig att de hade rätt att göra vad de ville. Ingen brydde sig om oss, sade Zhang till Epoch Times.

Till sist, efter flera dagar, tvingades familjen Shen överge sitt hus.

-Ingen i familjen vågade gå ut på två dagar. Dessa ligister har förstört våra liv. Jag ber alla människor i samhället som tror på rättvisa att hjälpa oss. Snälla hjälp oss, sade Shen Yanming.

Lokala myndigheter över hela landet har tvingat många familjer från deras hem och beslagtagit deras mark för nybyggnation. Ofta får dessa familjer bara lite statlig ersättning och detta förfaringssätt har fördömts av internationella rättighetsgrupper, däribland Amnesty International.

– Så som dessa tjänstemän trakasserar civila är värre än vad japanska soldater gjorde under andra världskriget, sade Zhang.

Amnesty sade i oktober att våldsamma tvångsvräkningar i Kina har ökat under de senaste två åren, och tillade att dessa markkonfiskationer görs för att kompensera för lokala budgetunderskott.

via Kinesiska kampsportsmästare klår upp rivningsgäng – Epoch Times

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.