Autism – Vaccinationer, miljögifter och födoämnesallergier

19 november, 2012 kl. 12:07 | Publicerat i Barn, hållbar utveckling, Kropp & Sinne, Mat, Miljöfrågor, Samhälle, Vetenskap | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

Angående frågan om autism, själv tror jag att det är en kombination av saker – miljögifter, vaccinationer och födoämnesallergi. Kanske finns det fler faktorer?

Just födoämnesallergi kan ju verka lite långsökt kanske, men jag läste en mycket intressant biografi av en autistisk kvinna som till stor del lyckades komma över sin autism. En bidragande orsak till förbättringen var att hon förstod att hon hade födoämnesallergi och slutade med gluten och/eller laktos.  Det var längesedan jag läste den, jag tror att det är boken ”Ingen ingenstans” av Donna Williams. Kanske du hittar den på biblioteket eller på bokbörsen?

Här kan du läsa mer om detta med miljögifter och vilken verkan avgiftning  har på autism. Citat: ”Autistiska barn som genomgått avgiftning med DMSA förbättrades kraftig och kunde efter kelering bättre uppleva smak, lukt och beröring. Forskarna rekommenderar därför avgiftning och kosttillskott som behandling vid autism.”

Storbritannien – Skador efter vaccinering har medvetet dolts i över 30 år

Marina Ahlm

Forskaren Dr Lucija Tomljenovic som studerat ansvariga myndigheters dokumentation visar att Storbritanniens gemensamma kommitté för Vaccination och immunisering JCVI, ett organ som tar fram policyn för landets vaccinationsprogram, mörkar oberoende data som visar vaccinskador och slätar över tvivelaktiga uppgifter från läkemedelsföretag som ansöker om att få ut nya vaccin på marknaden.

Gruppen förkastar också all forskning som kan ifrågasätta säkerheten av vacciner. De medvetet ljuger för föräldrar och vårdpersonal för att säkerställa att god vaccinationstäckning uppnås. Detta för att uppnå ”flockimmunitet”, vilket läran om vaccinering bygger på, trots att det inte finns vetenskapliga bevis på att just vaccinering bidrar till denna typ av immunitet.

Läs mer: Skador efter vaccinering har medvetet dolts i över 30 år – Vaccin.me

Vaccin – Varför är autism ytterst sällsynt bland Amishfolket?

Myndigheter hävdar att vacciner är säkra och skyddar mot infektionssjukdomar. Ändå är dessa påståenden rena motsatsen till det som statistik och medicinska studier visar, enligt ett nyhetsinslag på amerikansk television. Vacciner kan orsaka autism, hjärnskador, ADD, ADHD, inlärningssvårigheter, krampanfall, allergier och astma för att nämna några av alla problem som kan uppkomma. 

I nyhetsinslaget  uppvisar man förekomsten av autism hos den amerikanska befolkningen överlag och hos Amishfolket. Bland Amishfolket är det vanligt att avstå vaccinering. I undersökningen de gjort fann de fyra autistiska barn bland 22 000 individer, trots att antalet autistiska rent statistiskt borde ha uppgått till 130 stycken. Av de fyra med autism fann man att tre var vaccinerade och den fjärde bodde nära ett kraftverk där mycket giftiga ämnen förekom.

Läs mer: Varför är autism ytterst sällsynt bland Amishfolket? – Vaccin.me

Andrew Wakefield intervjuas om trippelvaccin och autism

Andrew Wakefield berättar MMR vaccinet (trippelvaccinet för barn) och kopplingen till crohn’s sjukdom och autism. Intervjun spelades in av ”The Masterplan for the Sovereign Independent”.

via Andrew Wakefield intervjuas om trippelvaccin och autism – NewsVoice

Mer info:

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Med tanke på hur viktig vaccinationsfrågan faktiskt är ur ett moraliskt perspektiv och samhällsperspektiv vill jag belysa att vaccinkritiska sidor som vaccin.me är helt blinda för källkritik och har inga problems som helst med att publicera riktig skräp-propaganda.
  Antingen är (enligt vad jag kan uppfatta) detta genom en enorm okunskap om vad vetenskap är, hur det fungerar och har åstadkommit genom historien, eller genom medvetna lögner för en dunkel agenda.

  Tors. 1 nov 2012 kl 21:23 hittar man följandepå vaccin.me:

  Gör en sökning i sökformuläret på vaccin.me efter ”whale.to”. Denna sökträff ger 17 uppslag på postade artiklar där man refererar till eller använder sig av data från ”whale.to”.

  whale.to är en hemsida som kategoriskt påstår helknäppa saker som:
  – Evolutionsteorin är en bluff (http://whale.to/a/archeology.html)
  – Förintelselägren under andra världskriget är en bluff (http://whale.to/b/holocaust_revisionism.html)
  – Att en global hemlig grupp vill hjärntvätta mänskligheten med maskiner (http://www.whale.to/b/machines_h.html)
  – Att mammografi är en bluffkonspiration (http://www.whale.to/a/mammography_h.html)
  – Terrorattentaten 9/11 i NY var utförd av judar (http://www.whale.to/b/911.html)
  – FN är helt kontrollerat av utomjordiska reptiler (http://www.whale.to/b/reptilian_h.html)

  Listan kan göras lång på just den här hemsidan som vaccin.me så gärna hämtar ”information” från.

  Vidare:
  Gör en sökning i sökformuläret på på vaccin.me efter ”naturalnews”. Denna sökträff ger 26 uppslag på postade artiklar där man refererar till eller använder sig av data från ”www.naturalnews.com”.

  http://www.naturalnews.com/ drivs av en viss M. Adams som är en stark motståndare till vetenskap i allmänhet och läkarvetenskap i synnerhet. Adams har en hel del konstiga påståenden i bagaget.
  – Lady GaGa är en orsak till att människor blir psykiskt sjuka. (http://www.prisonplanet.com/lady-gaga-superstar-to-teens-wears-dress-made-of-animal-flesh.html)
  – Att cancerbehandlig dödar patienter (t.ex. Patrick Swayze). (http://www.naturalnews.com/027030_cancer_chemotherapy_Patrick_Swayze.html)
  – Att inga vetenskaps-män/-kvinnor eller utövare av den vetenskapliga metoden har fri vilja, samvete eller en själ. (http://www.naturalnews.com/032372_science_consciousness.html)

  Att gå på smörjan som publiceras av sidor som vaccin.me och vaken.se är att svälja hela ovanstående skräphög till källor med hull och hår.

  • Hm, det du skriver om vaccin.me och att de har sådana källor låter inte bra. Just det de påstår i dessa artiklar går kanske att kolla upp och veriferera? Kanske är dessa sidor du hänvisar till en mix av fantasi och mer troliga saker? Sant och osant? Jag bara råkade få se den här artikeln. Jag vet att vissa/många? vetenskapsmän mörkar saker som inte passar in i deras världsbild och forskning, därför var tanken om att det också händer inom vaccinationsvärlden mig inte alls främmande.

   Vetenskapen och ateismen har blivit en slags religion och stark tro och forskare som vågar hävda något annat än vad den stora strömmen tror på blir utfrysta, fast de har banbrytande information att komma med som verkligen skulle ge andra infallsvinklar. Därför tycker jag att vetenskapen många gånger är begränsad och jag tycker att dessa alternativa forskare många gånger är mycket intressantare och att deras forskning stämmer mer med min världsbild av hur jag uppfattar verkligheten. Genteknik, evolutionsteorin och arkeologi är sådana exempel. Forskningen kring amalgam, mobilstrålning och elfält är andra exempel.

   Ibland undrar jag om vetenskapen vill utplåna oss med allt den hittar på och som verkligen inte är i fas med och i harmoni med människa, djur, växter och natur; vår livsmiljö.

   Evolutionsteorin är omtvistad, den felande länken har aldrig kunnat förklaras och ändå tror så många på en så gammal teori som inte helt går att förklara fullt ut. Man passar in saker för att det ska stämma med den och gömmer undan information som pekar på att den inte stämmer. Det kallar jag för falskspel och så många blir lurade. Och jag är övertygad om att detta sker inom många vetenskapsgrenar. Det verkar vara svårt att tänka utanför ”the box”.

   Människan vet faktiskt inte så mycket fast hon tror det. Buddhismen ligger närmast vetenskapen i sitt sätt att tolka omvärlden har jag hört, strängteorin tycker jag är intressant med dess syn på parallellvärldar och många dimensioner.

   Det mesta du räknat upp hör väl till konspirationsteorierna? Det är inget jag stödjer. Mycket av det låter som det finns en agenda bakom, men, säkert finns mycket bakom kulisserna som vi inte känner till. Jag har ibland tipsat om saker som kommer fram. Jag tycker det är viktigt att belysa saker från olika aspekter och tar därför upp lite sådant som faller utanför ramen för vad den vanliga vetenskapen tror på.

   Mvh Kristina

   • Hej Kristina!

    Det finns en väldigt informativ bloggpost om hur skribenterna på vaccin.me förvränger data och faktiskt till och med ljuger förutom det som jag skrev om ovan, så visst finns det en del sanning i deras poster, men den är nästan alltid förvrängd. Hoppas du tar dig tid att läsa igenom den, den är lite lång men ändå intressant.

    http://vaccininfo.wordpress.com/2012/02/19/tanker-ni-antivaccinrorelsens-bristfalliga-kritik-av-vaccinrekommendationernsrorelsens-kritik-mot-socialstyrelsens-vaccinrekommendationer-del1/

    När det kommer till vetenskap så finns det en sak som faktiskt är tvärt emot religion. Vetenskapliga rapporter är öppna och tillgängliga för alla att gå igenom och testa validiteten i dem och om det visar sig inte stämma förkastas idén och man tar nya tag. Dock så precis som inom allt finns det svarta fläckar.

    MVH Erik

   • Det jag tänkte på med vetenskap och religion var ur det religiösa fanatiska sinnets synpunkt, att människans psyke är detsamma oavsett yttre form som det fäster sig vid när det går till en extrem. Jag har sett det hos ateistiska humanister när jag talat med dem och så måste det vara när forskare gömmer undan, förvränger och förkastar objektiva fakta som inte stämmer med den världsbild han/hon har. Så dessa vetenskapliga rapporter som man öppet kan granska kan även de vara förvrängda. Men, det är som du säger, även solen har sin fläckar 🙂 Frågan är bara i vilken omfattning?
    Mvh Kristina


"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.