Kroppsutställningar – osmakligt och oetiskt

26 november, 2012 kl. 07:37 | Publicerat i Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter, Samhälle, slavarbetsläger | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , ,

Bo Xilais fru handlade med människokroppar, enligt undersökningsgrupp

Lisa Huang & Jack Phillips
Epoch Times

Det har framkommit nya bevis för att Gu Kailai, hustrun till Bo Xilai, den avsatte före detta kommunistpartipolitikern, var inblandad i försäljning av organ från samvetsfångar, däribland utövare av den förföljda qigongmetoden Falun Gong enligt en rapport från en människorättsorganisation.

World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG), hävdar i en nyligen släppt rapport att Gu, som dömts för mordet på den brittiske affärsmannen Neil Heywood, bedrev en mycket inkomstbringande försäljning av mänskliga kroppar till fabriker för kroppsplastination. Plastination av kroppar går ut på att konservera dem genom att ersätta kroppsvätskor med särskilda plaster.

En källa berättade tidigare för Epoch Times att Gu tjänat pengar på plastination av kroppar under den tid då hennes man Bo Xilai var borgmästare i Dalian. Bo utsågs senare till chef för megastaden Chongqing men sparkades tidigare i år efter att hans högra hand, Wang Lijun, försökt hoppa av till ett amerikanskt konsulat vilket utlöste fraktionsstrider inom regimen.

Bo avanceradenästan ända upp till den kinesiska regimens absoluta topp genom att följa förre partiledaren Jiang Zemin i spåren i hans förföljelse av Falun Gong-utövare, minns journalisten Jiang Weiping.

”Du måste visa din hårdhet i hanteringen av Falun Gong, ungefär som den hårdhet Hu Jintao visade i hanteringen av det tibetanska upploppet 1989; det kommer att bli ditt politiska kapital”, ska Jiang Zemin ha sagt till Bo för flera år sedan, enligt Jiang Weiping. Jiang Weiping greps senare och dömdes till sju års fängelse.

Bo fråntogs i år sin position inom partiet och sitt partimedlemskap och han står nu anklagad för korruption och nepotism.

Bo, Gu och Wang var enligt WOIPFG-rapporten inblandade i försäljning av kroppar och organstölder från Falun Gong-utövare.

– Falun Gong-utövare blev offer på flera sätt. Ett sätt var att de dödades genom att man tog deras organ, sade Wang Zhiyuan från WOIPFG, enligt New York-baserade New Tang Dynasty Television.

– Dessutom hade Wang Lijun ett center för forskning på avrättning med giftinjektion, där man experimenterade på och dödade Falun Gong-utövare. Dessutom torterades andra till döds eller dödades direkt så att deras kroppar kunde användas för plastination, fortsatte Wang, som räknade upp flera bevis, bland annat inspelade telefonsamtal som gruppen menar misstänkliggör Gu. En utredare utgav sig för att arbeta för Liaoningprovinsens partisekreterare Xia Dereng, och ringde Dalians polischef Sun Guangtian. Dalian ligger i Liaoningprovinsen.

Följande telefonsamtal mellan de två finns inspelat:

Utredaren: ”Många saker har hänt. Vad som än händer, avslöja inte att Bo Xilais fru, Gu Kailai, sålde Falun Gong-utövares kroppar, om någon skulle fråga.”

Sun Guangtian, Dalians polischef: ”Vem är du?”

Utredaren: ”Mitt efternamn är Wong.”

Sun Guangtian: ”Heter Partisekreterare Xias sekreterare Wong?”

Utredaren: ”Ja, jag förflyttades nyligen hit”

Sun Guangtian: ”Jaha.”

Utredaren: ”Kan du göra det?”

Sun Guangtian: ”Fortsätt.”

Utredaren: ”Om andra avdelningar frågar om detta, se till att du inte avslöjar någonting.”

Sun Guangtian: ”Vad har du mer att säga?”

Utredaren: ”Sekreterare Xia vill också att jag ska be er se till att de från Dalians byrå för offentlig säkerhet från den tiden också håller saker hemliga.”

Sun Guangtian: ”Säg till sekreterare Xia att lita på mig; jag ska se till att detta genomförs.”

WOIPFG anser att Suns uttalanden var ett indirekt medgivande att han kände till illdåden. Senare kontaktade WOIPFG en tjänsteman vid 610-byrån, en organisation som skapades av Jiang Zemin för att förfölja Falun Gong. Telefonsamtalet mellan utredaren och 610-byråns tjänsteman, som kallades ”Zhao,” lät så här:

Utredaren: ”Vet ni inte att ni är en kriminell grupp? Har ni tänkt på vad som kommer att hända när förföljelsen tar slut? Titta på Gu Kailai … på ytan.”

Zhao, tjänsteman på 610-byrån: ”Gu Kailai sålde organ från Falun Gong [-utövare]”

Utredaren: ”Vad sade du?”

Zhao: ”Jag sade att Gu Kailai sålde organ från det där Falun Gong-folket.”

Zhao: ”Det var inte bara Falun Gong heller.”

Gruppen kontaktade också Sui Hongjin, docent vid Dalian Medical University som inrättade Plastination Company of Dalian Medical University, och som tidigare var chef för Von Hagens Dalian Plastination firm, som specialiserat sig på plastination av mänskliga kroppar. Han arbetade också för ett annat plastinationsföretag, Dalian Hongfeng Biological Technology firm.

Sui berättade för WOIPFG-utredaren att många av de kroppar hans företag tagit emot var från Dalians kommunala byrå för offentlig säkerhet.

Här är en transkription av inspelningen:

Utredaren: ”Vilken var den huvudsakliga källan till de kroppar ditt företag använde?”

Sui Hongjin: ”Vi fick dussintals [kroppar] från säkerhetsorganen … det var … från byrån för offentlig säkerhet.”

Utredaren: ”Från byrån för offentlig säkerhet. Hur många kroppar fick du?”

Sui: ”Jag minns inte. Förmodligen dussintals.”

Utredaren: ”Vilken byrå för offentlig säkerhet?”

Sui: ”Dalian. Dalians byrå för offentlig säkerhet.”

Premier Exhibitions, som får kroppar från Sui’s Plastination Company of Dalian Medical University, varnade besökarna på deras kroppsutställningar efter att kopplingen uppdagats.

Sui Hongjin gjorde även affärer med över 100 kända muséer och fick på så sätt mer än 200 miljoner yuan (ungefär lika mycket i svenska kronor), enligt Bandao Daily, som skrev om saken i november 2010.

Enligt WOIPFG har Sui Hongjin exporterat minst 1 000 plastinerade utställningsföremål gjorda av kinesiska kroppar som ska ställas ut i USA och Europa.

via Bo Xilais fru handlade med människokroppar, enligt undersökningsgrupp – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.