Svininfluensavaccin orsakar narkolepsi. Vet du varför?

29 november, 2012 kl. 10:15 | Publicerat i Barn, hållbar utveckling, Kropp & Sinne, Miljöfrågor, Samhälle, Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , ,

By

Du har hört att svininfluensavaccin orsakar narkolepsi men vet du varför? Här är förklaringen till vad som orsakar det och varför det händer. Den värsta delen är dock att narkolepsi sannolikt bara är början.

Detta är en sammanställning av artikeln ”How the Flu Vaccine Causes Narcolepsy”, översatt av Carina.

Skrämmande nyheter har nyligen visat att influensavaccination i Sverige och Finland orsakar narkolepsi hos barn. Den Europeiska smittskyddsmyndigheten (ECDC) har gjort en grundlig och mycket försiktig studie av utbrottet och rapporterar att det faktiskt är ett resultat av vaccinet.

Två faktorer har betydelse för att förklara varför dessa två länder hade så allvarliga utbrott av narkolepsi. En är att deras vaccinationstäckning hos barn var exceptionellt hög, i själva verket betydligt högre än i något annat europeiskt land. Det andra är att varumärket som användes var Pandemrix, tillverkat av GlaxoSmithKline (GSK).

Narkolepsi är en autoimmun sjukdom. Det orsakas av att immunsystemet aktiverar hypotalamusceller som utsöndrar hormonet hypokretin, vilket i sin tur hjälper till att kontrollera vakenhet och sömn.

Pandemrix innehåller adjuvans AS03. Den aktiva ingrediensen i AS03 är skvalen. Det är känt för att orsaka autoimmuna sjukdomar när det injiceras.

Skvalen låter oskyldigt och däri ligger dess fara. Du kan äta det utan att ta skada. Du kan smörja det på din hud med god effekt. Det fungerar som en antioxidant och är en föregångare till en annan substans, kolesterol. Det kan även bidra till att förebygga cancer. Skvalen finns i många livsmedel, bland annat hälsosamma oljor av oliver, palmer, amarant och hajlever. Det oskyldiga övergår dock till farligt när det injiceras.

Att vacciner injiceras är ingen tillfällighet. Själva injektionen uppfattas som en skada och kroppen reagerar snabbt på skador, både med att starta en läkningsprocess och med att ta itu med främmande ämnen. Problemet är att i stort sett vad som helst som injiceras kan ses som ett främmande ämne, inklusive saker som normalt finns i kroppen.

Det faktum att skvalen är en normal kroppssubstans är problemet. Genom att injicera det ser immunsystemet det som en fiende och behandlar det som en antigen. Därför kan skvalen utlösa en process som resulterar i skapandet av antikroppar mot det.

När immunsystemet skapar antikroppar mot en substans som normalt finns i kroppen, kommer detta ämne att angripas och förstöras. Det är definitionen av en autoimmun sjukdom. Skvalen ses som en fiende men denna fiende existerar i hela kroppen och är en komponent involverad i många funktioner.

Att det var just narkolepsi hos barn som skulle bli den första autoimmuna sjukdom som noterades, som ett resultat av dessa injektioner, var inte förutsägbart. Emellertid bör det faktum att det skulle uppstå en autoimmun sjukdom inte komma som en överraskning. Det var en given situation. Den enda verkliga frågan är nu bara hur mycket mer autoimmuna sjukdomar som kommer att synas.

Läs mer: Svininfluensavaccin orsakar narkolepsi. Vet du varför?

Fler artiklar:

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.