Om Mayakalendern och om den 21/12 2012

21 december, 2012 kl. 17:38 | Publicerat i dagens tankar, hållbar utveckling, Kultur, Miljöfrågor, Samhälle | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

Det har varit mycket spekulationer och en hel del skrämselpropaganda till och med om detta med Mayakalendern, men det är inget att oroa sig över. Det största hotet är nog vi själva och den miljöförstöring som pågår…

När det är dags att gå in i femte solens cykel så får vi se vad som händer. Jag tror att det blir en övergång till något annat, något bättre i långa loppet. Men för att det ska bli så måste människan sluta förstöra sin livsmiljö och höja sin moral…

Postar lite länkar som jag tycker är läsvärda och som förklarar lite mer om detta med Mayakalendern. Klicka på rubriken för att komma till artikeln.

Förutsägelse om domedagen 2012 är troligen felberäknad enligt professor

Alex Johnston
Epoch Times

Kalendern, som skapades för tusentals år sedan av mayacivilisationen i Centralamerika, slutar den 21 december 2012 enligt den gregorianska kalendern. Många människor har spekulerat i huruvida katastrofer kommer att inträffa när den dagen kommer, något som skildrades i filmen 2012 av Roland Emmerich.

Professor Gerardo Aldana, docent vid University of California, säger att datumet kan vara felaktigt med 50 till 100 år, eller till och med mer.

Tidigaste kända mayakalendern sträcker sig bortom 2012

Belinda McCallum
Epoch Times

Hieroglyfer från 800-talet målade av en skrivare i Mayariket i nuvarande Guatemala skildrar måncykler och kanske även planetcykler, och utgör den äldsta kända kalendern från Mayariket.

Staden Xultún upptäcktes för nästan ett århundrade sedan i en avlägsen regnskog i regionen Petén och omfattar 31 kvadratkilometer. Det var en gång hem för flera tusen människor och monument konstruerades från och med första århundradet efter Kristus. Bara 56 strukturer har räknats och kartlagts bland många tusen andra.

Ny källa till Mayarikets profetia om 2012

Epoch Times

En andra källa till den berömda Maya-profetian om december 2012 som en viktig brytningstid har blivit känd. Profetian är inristad i en tegelsten som hittats i Comalcalco i södra Mexiko.

Tidigare har man bara refererat till en forntida inristning på en stentavla nära Tortuguero.

Inskriptionen, som kallas Comalcalco-stenen, är omkring 1 300 år gammal och tros ha placerats med utsidan inåt eller dold med gips, vilket tyder på att den inte var menad att ses.

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.