Barnen och deras värderingar är vår framtid – vad ger vi vidare?

22 december, 2012 kl. 11:00 | Publicerat i Barn, dagens tankar, Kultur, Samhälle | Lämna en kommentar
Etiketter: , , ,

Tänkte på detta idag faktiskt. Att det är viktigt…

Har ofta tänkt på detta och att det är viktigt att ge barnen en god grund att stå på, en historielektion och en kulturell tillhörighet som visar på att olika upplysta har kommit till jorden genom tiderna för att vägleda människor om hur man bör vara som människa. En god människa är det budskap som de haft. En människa med hög moral och som tänker på andra i första hand, är medkännande, barmhärtig och god.

Så spela lite vacker traditionell julmusik för barnen på julen, tala om Jesu liv och födelse, och håll en fin harmonisk och lite högtidlig stämning i hemmet för dem att minnas senare i livet 🙂

Våga värna det kristna kulturarvet | Brännpunkt | SvD

ANDREAS CARLSON
OLA MÅRTENSSON

Så här i juletid ställs några av de traditioner vi kanske uppskattar mest på sin spets. Men de kristna högtiderna och traditionerna bär något ännu mer och något större som vi inte ska skämmas för att lyfta fram, skriver Andreas Carlson KD och Ola Mårtensson KD.

Precis som att ingen stabil nation byggs och fungerar utan goda värden, byggs och fungerar vare sig någon familj eller människa utan goda värden. Tiderna förändras sakteliga, värdenas karaktär och direkta innehåll blir successivt annorlunda – förändringen växer med erfarenheterna och lärdomarna från förr. På så vis kan alltså kärnan i de goda värdena från svunna tider bestå. För somliga kan detta vara svårt att ta till sig i värdenihilismens och neutralitetens tidevarv. I stället förfäktas rotuppdragning i egots och modernitetens namn.

Så här i juletid ställs några av de traditioner vi kanske uppskattar mest på sin spets då samarbetet mellan kyrka och skola diskuteras. Skolan skall vara icke-konfessionell. Orden ekar stålgrå när de påtalas. Torrt och kyligt argumenteras det för avveckling av goda, varma traditioner. Länge har orden om den icke-konfessionella skolan varit ett starkt argument till att avveckla samarbetet med kyrkor. I stället ska avslutningsceremonier, luciafiranden och julsamlingar hållas i svettiga gymnastiksalar.

Läs mer: Våga värna det kristna kulturarvet | Brännpunkt | SvD

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.