Myndigheterna kan inte förneka riskerna med mikrovågsstrålning

31 januari, 2013 kl. 09:13 | Publicerat i Barn, hållbar utveckling, IT, Telekom och Media, Kropp & Sinne, Miljöfrågor, mobilstrålning, Samhälle, Teknik, Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , ,


STRÅLNING I en nyligen publicerad rapport baserad på 1800 studier beläggs riskerna med mikrovågsstrålning. Strålsäkerhetsmyndigheten låter som en stenplatta som hakat upp sig när de förnekar farorna med trådlös teknik, skriver Mona Nilsson, Strålskyddsstiftelsen, i en replik till Strålsäkerhetsmyndigheten.

Mona Nilsson
Strålskyddsstiftelsen

I en tidigare artikel på SVT Debatt beskrev jag de upprepade studier som visar att mikrovågsstrålning från trådlös teknik kan orsaka psykisk ohälsa, sömnproblem och ADHD-symtom. Symtomen ökar med epidemiska proportioner i samhället i takt med vår ökade exponering. Den unga generationen ges sömnmedel, antidepressiva medel och ADHD-mediciner som aldrig förr.

I en ny rapport, Bioinitiativrapporten, baserad på 1800 studier och sammanställd av 29 världsledande experter, konstateras att beläggen för hälsorisker är omfattande. Barn, ungdomar och foster är särskilt i riskzonen.

Inför dessa alarmerande fakta låter Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM, som en gammal stenplatta som hakat upp sig: ”Inget tyder på att trådlös teknik är farlig för barn”, meddelar de på SVT Debatt.

Läs mer: Myndigheterna kan inte förneka riskerna med mikrovågsstrålning | Debatt | svt.se

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.