Partiets planerade ”Slå hårt”-kampanj läckte ut på nätet

4 februari, 2013 kl. 10:58 | Publicerat i Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter, Samhälle | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

Tang Ming & Amy Lien
Epoch Times

Ett hemligt dokument från kommunistpartiet har läckt ut om en planerad ”slå hårt”-kampanj mot ”tre grupper”. Den skulle genomföras av regimens säkerhetsstyrkor i nordöstra Kina. Slå hårt-kampanjer bedrivs rutinmässigt av organ för allmän säkerhet, vilka ofta använder olagliga och brutala åtgärder mot dem de är riktade mot.

De tre grupper som anges i början av dokumentet är ”underjordiska onda kultorganisationer, aktivister i Jasminrevolutionen och Falun Gong-rester”.

Den första gruppen syftar nästan säkert på kristna huskyrkor, som inte tillhör den kyrka som styrs av kommunistpartiet; Jasminrevolutionen var en populär term för de prodemokratiska protesterna i Kina 2011 som följde på den arabiska våren och Falun Gong är en populär andlig metod som förföljs av myndigheterna. Den hånfulla hänvisningen till ”rester” beror sannolikt på att Falun Gong officiellt skulle ha besegrats 1999, men metoden fortlever trots en kampanj som snart går in på 14:e året.

En advokat i Kina, som begärde att få vara anonym för att kunna tala om det politiskt känsliga ämnet, sade att ”den hemliga kampanjen mot de ’tre grupperna’ är ett uttryckligt brott mot Kinas konstitution”. Hittills har det inte funnits någon officiell reaktion på det avslöjade dokumentet.

Ett fotografi av det officiella meddelandet lades upp på internet och fick bred spridning, bland annat på webbplatser för oliktänkande, såsom Boxun. Enligt ett meddelande som följde med fotot, från personen som läckte det, var hans syfte att ”förhindra att fler skulle skadas samt lätta mitt eget samvete”.

Enligt det sekretessbelagda dokumentet skulle gripanden eller internering innan rättegång av medlemmarna i de ”tre grupperna” kunna följas av rättsliga förfaranden och rättegångar. Telefonsamtal skulle avlyssnas och e-post skulle läsas, och släktingar som undanhållit information skulle isoleras.

Belöningar på mellan tusen och tio tusen yuan (ungefär lika mycket i kronor) skulle ges till frivilliga som hjälpte till med kampanjen, och poliser som deltog skulle få dubbel lön, enligt meddelandet. Byrån för offentlig säkerhet i Shandong skulle betala ut belöningarna mellan 4 januari 2013 och 31 december 2018, så länge som listor över misstänkta gruppmedlemmar lämnades in till lokala polisstationer.

En människorättsadvokat på fastlandet som uttalade sig på villkor att han fick vara anonym, sade till Epoch Times: ”Detta dokument fungerar som ytterligare bevis med direkt koppling till de brott som begåtts av kommunistpartiet.” Många av de åtgärder som beskrivs i meddelandet var tekniskt olagliga, sade han.

Advokaten sade också att Falun Gong-utövare högst sannolikt är det primära målet för tillslagen, med tanke på deras omfattande insatser för att exponera partiets förföljelse av deras andliga utövning i över 13 år. Falun Gong-utövare började också uppmana allmänheten att offentligt lämna partiet, vilket advokaten anser var särskilt skrämmande för partiet.

I en intervju med Epoch Times sade Jiang, en Falun Gong-utövare som bor i Kina: ”Under de 13 åren med brutal förföljelse börjar fler och fler människor utöva Falun Gong, däribland mina släktingar och vänner. Nu har ännu fler tjänstemän inom kommunistregimen förklarat att de lämnar partiet.”

Även det sätt på vilket dokumentet avslöjades, att det trängde igenom partiets vanliga hemlighetsmakeri, visar på trenden med allmänhetens känslor mot regimen, sade Jiang. ”Det skulle vara klokt av kinesiska tjänstemän att sluta driva förföljelsen av Falun Gong.”

Jin Zhentao, kommentator inom kinesisk politik, sade till Epoch Times: ”Med ett bredare erkännande av demokrati, frihet och mänskliga rättigheter kommer människor att få en bättre förståelse när det gäller kommunistpartiets bedrägliga och våldsamma natur.” Han förutspår att när det kinesiska folket fortsätter att vakna upp och inse sina rättigheter, kommer partiet att kollapsa.

via Partiets planerade ”Slå hårt”-kampanj läckte ut på nätet – Epoch Times

Mer i detta ämne:

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.