Kinesisk miljardär rörd till tårar av Shen Yun

5 februari, 2013 kl. 07:11 | Publicerat i Andlighet, Kinesisk kultur, Samhälle, Shen Yun, Tang-dynastin | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

”Shen Yun förespråkar återkomsten av människans sanna jag och sanna skönhet”

Qiu Chen
Epoch Times

Den 5 000 år gamla traditionella, kinesiska kulturen som nyligen åskådliggjordes av Shen Yun Performing Arts på Queen Elizabeth Theatre i Vancouver, var en rörande upplevelse för den kinesiske miljardären Zhu som såg föreställningen tillsammans med familjen.

– Jag är chockerad. Vår 5 000-åriga civilisation är så storartad. Dansnumren om Tangdynastin och Handynastin var särskilt vackra. Hela framträdandet gav liv åt den kinesiska kulturen, sade Zhu och tillade att han ofta blev tårögd under föreställningen.

New-Yorkbaserade Shen Yun har tagit som sitt uppdrag att återuppväcka essensen hos den forna kulturen i Mittens Rike. Den bestod av principer med ursprung inom konfucianismen, buddhismen och taoismen, som till exempel godhet, heder, rättvisa, anständighet och respekt för himlen.

Enligt Shen Yuns hemsida har Kinas rika, traditionella kultur och konstformer förstörts systematiskt genom olika kampanjer drivna av den kinesiska kommunistregimen, något som Zhu är väl medveten om.

– Roten till den traditionella kinesiska kulturen finns i Kina. Men i dagens Kina har kulturen förstörts till ett oigenkännligt tillstånd. Under den stora kulturrevolutionen utplånades Konfucius lära fullständigt. Som ett resultat har vårt lands moralstandard kollapsat, sade han.

Zhu noterade att Shen Yun förmedlar de grundläggande värdena för vad som krävs för att vara en god människa.

– Det som Shen Yun förespråkar är återkomsten av människans sanna jag, sanna skönhet och sanna medkänsla, sade han.

– Hur kommer det sig att människor finns och kan utvecklas? Den grundläggande orsaken är att det fanns helgon och vise män som vägledde oss så att vi kunde hålla oss i närheten av våra värden sanning, medkänsla och skönhet.

– Bara genom att göra så kan en civilisation bevaras och ett mänskligt samhälle utvecklas, oavsett om det är Kina eller andra länder.

Shen Yun har tre lika stora dans-och musikkompanier som turnerar varje år. De har alla varsin unik orkester som kombinerar storslagenheten hos en västerländsk filharmonisk orkester med klassiska, österländska instrument som leder melodierna.

Genom klassisk kinesisk dans och kinesiska folkdanser och etniska danser presenterar Shen Yun omtyckta legender och inspirerande berättelser ur Kinas långa historia.

– Jag tror att Shen Yun berättar för världen om traditionell kinesisk kultur, om det kinesiska rikets forna glans, sade Zhu.

– Samtidigt renar Shen Yun människors hjärtan och återupprättar våra värden.

Shen Yun Performing Arts, med sin bas i New York, turnerar runtom i världen med uppdraget att återuppliva traditionell, kinesisk kultur. För mer information, se hemsidan http://www.shenyun2013.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Art

via Kinesisk miljardär rörd till tårar av Shen Yun – Epoch Times

Mer i detta ämne:

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.