En kinesisk mors mirakelbarn

4 mars, 2013 kl. 17:49 | Publicerat i Barn, förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter, Samhälle | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,


Gravid kvinna satte igång värkarbetet för att slippa tvångsabort

Jenny Liu
Epoch Times

Qiao Shunqin, en före detta lågstadielärare från Kaifeng, Henanprovinsen, minns fortfarande den hemska press hon var under för mer än två decennier sedan. Hon var gravid i nionde månaden och fast besluten att rädda sitt barn kvällen innan hon skulle genomgå tvångsabort.

Hennes son bor nu i USA; han är 24 år gammal och 183 cm lång. Han kom hit för att studera och tog värvning i den amerikanska militären. Hans mor säger att han behandlar sina föräldrar med respekt, kanske för att han vet att hans väg in i världen inte var lätt.

Qiao hade ett barn från sitt första äktenskap, men när hon skilde sig gav domstolen vårdnaden om barnet till exmaken. Hennes andre make hade också ett barn, men hans exfru hade fått vårdnaden.

Eftersom ingen av dem hade vårdnaden om sitt barn ansågs ingen av dem, enligt ettbarnspolitiken vid den tiden, ha utnyttjat sin rätt till ett barn. Så Qiao ansökte om licens att få föda. Först efter att det hade godkänts av flera olika tjänstemän och kontor, inklusive rektorn på hennes skola och distriktets familjeplaneringskontor, förberedde hon sig för en graviditet.

I juni 1988, efter att hon hade varit gift i två år och hade varit gravid i över åtta månader, sade skolans rektor till Qiao att den nya direktören för distriktets familjeplaneringskontor inte tyckte att hon borde få ha ett andra barn. Hon ombads därför att göra abort.

Familjeplaneringskontoret, skolans rektor och hennes chef turades om att besöka och pressa henne. Om hon gick emot familjeplaneringskontoret skulle det slå tillbaka på arbetsutvärderingarna från hennes chef och hennes rektor. ”Jag bara grät tyst”, sade hon.

Qiao begärde att få abort i Zhengzhou, där hennes föräldrar och svärföräldrar bodde. Den 5 juli 1988, åkte hon under tvång till Henans folksjukhus. Familjeplaneringschefen och rektorn bad läkaren att abortera fostret omedelbart.

Läkaren såg att Qiao var nästan redo att föda. Hon var 38 år gammal, och hade hjärtproblem. För att undvika komplikationer insisterade han på att först göra en fullständig undersökning. När han var klar hade polikliniken stängt för dagen och aborten flyttades till klockan 8 på morgonen dagen därpå.

Qiao återvände till sina svärföräldrars hem och kom fram efter klockan 9 på kvällen. Hon visste att barnet, som sparkade och rörde sig inuti henne, skulle dödas nästa morgon. Nio år tidigare hade hon tvingats göra abort när hon var gravid i sjunde månaden. Då injicerades en giftlösning in i hennes livmoder och fyra timmar senare förlorade hon en flicka. Den fruktansvärda upplevelsen bar hon fortfarande i färskt minne.

Hon var fast besluten att behålla sitt barn den här gången. Hon höll om sin mage som om hon höll barnet i händerna och började slå ryggen mot väggen, men efter en timme hade ingenting hänt bortsett från att hon svettades och hade fått ont i ryggen.

Hon bestämde sig för att byta metod och placerade en tidning på betonggolvet med filtar ovanpå. Hon höll sig om magen och började hoppa från sängen ner på golvet. Varje gång hon hoppade höll hon andan och klättrade sedan upp igen. Det blev allt svårare, men hon fortsatte. Hon bad att barnet skulle födas snart, samtidigt som hon oroade sig för att alltför mycket rörelse skulle skada barnet. Hennes make och svärmor såg skrämda på, men vågade inte stoppa henne.

Runt midnatt gick vattnet och barnet var på väg.

För att undvika problem uppgav Qiao falskt namn, ålder och arbetsenhet vid registreringen på sjukhuset. Fem timmar senare, klockan 6 på morgonen, föddes hennes son.

Efter förlossningen förebrådde chefen för familjeplaneringskontoret henne för att inte ha talat om det för dem tidigare. ”Om du hade informerat oss kunde vi ha gett barnet en giftinjektion och dödat honom, och då skulle du inte ha behövt förlora ditt jobb för att ha brutit mot ettbarnspolitiken.”

Dessa hemska ord gjorde Qiao djupt förskräckt. ”I flera år därefter drömde jag att någon jagade mig och försökte döda mig och mitt barn. Vi sprang och sprang för våra liv. I drömmarna höll jag mitt barn tätt intill mig av rädsla för att han skulle tas ifrån mig”, sade hon.

Qiao fick sparken
från sitt jobb, trots att hon bedömts som en utmärkt lärare och var i sina bästa år. Makens lön stoppades under mer än ett år, och han degraderades från regeringstjänsteman till fabriksarbetare. De blev hänvisade till hjälp från sina familjer.

I över 20 år reste Qiao till olika klagomålskontor för att försöka få sitt jobb tillbaka. Men hon fick inget svar och förödmjukades upprepade gånger. En tjänsteman från ett kontor i Henanprovinsen sade till och med till henne att ”gå och hoppa från ett hus och dö!”

Från barndomen hade Qiao vuxit upp i en  kommunistpartikontrollerad miljö och hon hade verkligen trott på partiet.
– På grund av ettbarnspolitiken gick jag från partiaktivist till en total motståndare till partiet.

Efter att ha återförenats med sin son i USA har Qiao publicerat uttalanden där hon kapar alla band till Kinesiska kommunistpartiet, inklusive Kommunistiska ungdomsförbundet och Unga pionjärerna.

Översättning från kinesiska av Li Zhen. Research av Jane Lin. Redigerad av Nicholas Zifcak och Cassie Ryan.

via En kinesisk mors mirakelbarn – Epoch Times

Mer i detta ämne:

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.