Fängslad kinesisk demokratiaktivists hälsa allt sämre

22 mars, 2013 kl. 09:04 | Publicerat i förföljelsen av oliktänkande, Gao Zhisheng och andra, Kina, mänskliga rättigheter, Samhälle | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , ,

Alex Wu
Epoch Times

Den fängslade kinesiske aktivisten Wang Bingzhang har skrivit brev till sin familj utomlands, i vilka han nämner att hans hälsa har försämrats efter tre stroke. Han får fortfarande inte prata med någon.

Wang, 66, dömdes till livstids fängelse 2003 av det Kinesiska kommunistpartiet för sina prodemokratiska aktiviteter. Han hålls inspärrad i isoleringscell i Shaoguan-fängelset i Guangdongprovinsen.

Hans äldre syster, Wang Jinhuan, intervjuades i Los Angeles av Radio Free Asia den 14 mars. Hon sade att den kinesiska regimen bara har ”utfärdat visum till några utvalda anhöriga”, samtidigt som andra har fått besöksförbud.

– Wang har fått tre hjärnblödningar de senaste åren, och var och en har varit värre än den förra. Det senaste brevet jag fick från honom i Vancouver analyserades av fängelset i två månader innan det skickades iväg. I brevet skrev han att han har blivit sämre på sistone och berättade för oss: ”Om ni inte hör från mig på länge innebär det att något hemskt har hänt mig i fängelset.” Han hoppades att vi kunde komma och besöka honom.

Wang Jinhuan sade att brevet gjorde henne förtvivlad, eftersom hon under de senaste två åren har nekats visum till Kina.

Hon berättade för Radio Free Asia att Wangs dotter och syster också har förvägrats visum. Bara Wangs bror, Wang Bingwu, och hans andra son beviljades visum.

Sedan Wang fängslades har hans familj flera gånger begärt att fängelseledningen ska behandla honom humant, men den fysiska och mentala förföljelsen har aldrig upphört, sade Wang Jinhuan.

– Det här är det grymmaste sättet att ta ifrån någon dennes grundläggande mänskliga rättigheter. Hur mycket vi än ber eller vädjar så är situationen fortfarande likadan, sade Wang Jinhuan.

Hon sade att fängelseledningen flera gånger har erbjudit Wang Bingzhang bättre behandling i utbyte mot ett ”ångeruttalande”. Men han vägrade vilket resulterade i allvarlig misshandel, restriktioner och andra psykologiska övergrepp.

– Wang berättade för mig
att han omöjligt kan skriva på ett ”ångeruttalande”. Han försöker samla kraft genom böner för att kunna stå ut. Att kämpa för demokrati i Kina är det viktigaste för honom.

via Fängslad kinesisk demokratiaktivists hälsa allt sämre – Epoch Times

Mer i detta ämne:

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.