Sädesfältcirklar ur ett personligt perspektiv

7 april, 2013 kl. 07:06 | Publicerat i Lustiga fenomen :-), Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter: , , ,

Reflektion kring fenomenet

Susanna Wilkerson

Efter många års studier av det som kallas helig geometri – de matematiskt geometriska strukturer som finns hos alla livsformer – insåg jag att även sädesfältscirklar till övervägande del baseras på dessa principer.

Med erfarenhet av hur svårt det är att rita den mest grundläggande geometriska figur för hand, också med hjälp av passare och linjal, insåg jag att komplexiteten, svårighetsgraden och storleken på mönstren är sådan att bara en högre intelligens kan skapa dessa detaljerade formationer, som bara kan uppskattas till fullo från ett flygplan.

För några dagar sedan träffade jag Tony Hughes, tidigare pilot i brittiska Royal Air Force, som tog med mig i ett ultralätt flygplan över jordbruksmarkerna i Wiltshire, som har flest sädesfältcirklar i hela världen.

Vi fick se en formation som skapades den 26 augusti, kanske var den finalen på den här säsongen på grund av den våta väderleken och den tidiga skörden.

Upplevelsen var hisnande, eftersom vi täckte in åtta olika platser på mindre än 30 minuter. Det senaste mönstret uppskattades vara 50 meter brett, och innehöll geometrier man vanligen finner i kristalliska former i naturen och i människans genom.

Tony berättade att hans intressantaste upplevelse under mer än 6 000 timmar i luften var när han passerade över ett område med en fotograf och bara minuter senare, när han återvände till flygfältet på samma rutt, upptäckte ett helt nytt och komplext sädesfältsmönster som inte hade varit där några minuter tidigare.

Tony höll med om att bara en högre intelligens skulle kunna skapa så komplexa och matematiskt perfekta mönster. Vi diskuterade hur vi båda känner människor som är experter inom datorgrafik och medger att de har svårt att kopiera mönstren, det skulle kräva många, många timmar och beräkningar.

De människor som oreflekterat köper den utbredda uppfattningen att det är vanliga människor med rep och plankor som gjort mönstren missar kanske den verkliga förklaringen.

Det påminner mig om Ralph Waldo Emersons filosofi: ”Fördömande utan undersökning är höjden av okunnighet.” Om man aldrig tar något sött i munnen, hur kan man då beskriva hur socker smakar?

Susanna Wilkerson är lärare, psykolog och naturläkare i Australien där hon odlar hampa samt driver en skola där hon jobbar med medvetenhet.

Engelsk version 

Den svenska artikeln är en kortade version av den engelska.

via Sädesfältcirklar ur ett personligt perspektiv – Epoch Times

Mer i detta ämne:

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.